Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

5 februari 2024 | 17:08

EXKLUSIVT: Beck-filmerna fortsätter efter nummer 50

Det bekräftar skådespelarna för MovieZine.
På fredag släpps den 50:e Beckfilmen på TV4:s streamingtjänst. Samtidigt har Peter Haber spelat rollen som Martin Beck i mer än 25 års tid. Frågan som många fans har ställt sig: är detta de sista fallen för kommissarien?
 
Idag kan MovieZine avslöja att så icke är fallet: ”Det blir två filmer till. Peter släppte bomben tidigare idag”, bekräftar skådespelaren Jennie Silfverhjelm för oss under en pressträff.
 
Och kan det bli ännu fler sen? "Det vet man aldrig! Vi säger ofta att nu var det nog sista gången...", svarar hon med ett skratt.
 

Vilhelm Beck kommer ta större plats i "Beck 51"

 
Peter Haber kunde åtminstone avslöja en detalj om nästa film:
 
- I nästa kommer det bli mycket större plats för Valter Skarsgård, alltså Vilhelm Beck. Så vem vet, han kanske blir min efterträdare, skämtade Haber.
 
Om sin egen framtid i serien siar han inte längre än till kommande säsong.
 
- Jag tar de här två som kommer,  sen får vi se. Det handlar om personlig ork. Jag känner just nu orkar jag allt möjligt. Jag har inga krämpor på det sättet. Men det handlar också naturligtvis om hur bra manus är det.
 
Att skådespelarna han jobbar med är kvar är också viktigt, för de är ett bra gäng.
 
- De betyder väldigt, väldigt mycket. Vi har ett bra arbetsklimat som är öppet och utan prestige, och det känns väldigt skönt.
 
 
Snart kan vi alltså streama "Beck - Dödläge", och nyss belönades "Beck - Inferno" med publikens pris på Guldbaggegalan. Vi håller er uppdaterade på fler detaljer kring Beck och de planerade filmerna, som sannolikt spelas in 2024 för premiär 2024/2025.
 
| 5 februari 2024 17:08 |