Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 oktober 2013 | 13:01

Klart barnen ska få se "I, Frankenstein"

Kevin Grevioux, mannen bakom "Underworld", tonar ner våldet och blodet i sin senaste skapelse.

"Underworld" med Kate Beckinsale i spetsen presenterade för oss en ny mytologi där vampyrer och varulvar levde i krig mitt ibland oss. Mannen som gav dessa klassiska filmmonster en ny twist - och en kärlekshistoria - är Kevin Grevioux, serietecknare och skådespelare.

Nu är han tillbaka och rör sig i liknande miljöer med "I, Frankenstein", med en liten skillnad. Det ska bli familjevänligt med åldersgränsen PG-13.

- Jag ville inte ha en R-rating. Jag vet hur barnen är... Frankenstein gör folk nyfikna, man vill se det. Som barn älskade jag Frankenstein, jag hade leksakerna och serietidningarna. Det vore ett misstag att göra en barnförbjuden film med ett så känt namn, berättade Grevioux för MovieZine på New Yorks Comic-Con i helgen.

- Jag tror vi har lyckats göra en kul actionfilm med glimten i ögat. Man kan göra den våldsam, men man behöver inte överdriva och göra den blodig.

Aaron Eckhart och Bill Nighy har huvudrollerna i "I, Frankenstein", som tar Mary Shelleys otäcka skapelse till nutid. Han hamnar mitt i en kamp där hemligheten till hans odödlighet visar sig vara mycket betydelsefull. Regisserar gör Stuart Beattie, senast aktuell med "Tomorrow When The War Began".

Precis som "Underworld"-filmerna, fyra till antalet så här långt, så hoppas Grevioux att den moderna varianten på Frankensteins saga kan fortsätta bortom den första filmen.

- Jag hoppas vi får göra fler. Jag har fler monster att visa upp. Slutet öppnar definitivt för en fortsättning.

En längre intervju med Kevin Grevioux publiceras närmare premiären. "I, Frankenstein" släpps i Sverige den 28 februari.

Lotta Zachrisson

| 14 oktober 2013 13:01 |