Serie

Skribent

MovieZine

20 mars 2019 | 09:30

Kjell Bergqvist är "Bäckström" i ny kriminalserie

Premiär på C More och TV4 under 2020.
Leif GW Perssons böcker om den luttrade kriminalkommissarien Evert Bäckström har tidigare filmats i USA med Rainn Wilson i huvudrollen. Nu är det Kjell Bergqvists tur. "Bäckström" är en ny svensk originalserie i sex delar som bygger på boken "Kan man dö två gånger?" och delar av "Den som dödar draken".

Serien började spelas in i Göteborg förra veckan och kretsar runt den rikskända mordutredaren Evert Bäckström som i bagaget kan stoltsera med att ha löst 99 procent av alla fall som han har tagit sig an. Men när en dödskalle med skotthål hittas på en obebodd ö i skärgården ställs Evert Bäckström inför ett svårare mysterium än vad han hade kunnat föreställa sig.
 
 
- Bäckström är en korrupt, fullständigt skrupelfri herre som skiter fullständigt i vad alla andra tycker - inklusive chefer. Han är helt odräglig som kompis och kollega. Han är lat, smiter ofta från jobbet för att på arbetstid gå på krogen och frossa i mat och dryck, säger Kjell Bergqvist i ett pressmeddelande.

- Han är slug, oantastlig och oumbärlig för mänskligheten, tycker han själv. Helt enkelt en ganska usel självbild. Det ska bli fantastiskt roligt att få ge liv till Bäckström i rutan.
 
Serien får premiär under 2020 i C More och på TV4.
| 20 mars 2019 09:30 |