Serie

Skribent

Alexander Svensson

25 januari 2024 | 18:30

Kit Harington gör en "väldigt brittisk västernserie"

Efter att ha spenderat största delen av "Game of Thrones" i norden är Kit Harington nu taggad på att utforska ett annat väderstreck.
Forna “Game of Thrones”-stjärnan Kit Harington lämnar norden bakom sig och satsar på äventyr i västerngenren istället. Han ska nämligen producera vad som beskrivs som en “väldigt brittisk” västernserie med arbetstiteln “Empire of Dirt”, enligt Deadline. Med sig som producent har han Daniel West, som han tidigare jobbade med på miniserien "Gunpowder".
 
Serien kommer att bestå av åtta avsnitt, och följer en man som efter en olycka tvingas återvända till familjen han inte sett på femton år, bara för att upptäcka att farsan tjänat miljoner på att kränga droger från familjegodset. Serien ska utspela sig i Lake District, England, så det är endast en västern i genre, inte i geografisk mening.
 
Kit Harington i "Gunpowder". Den där hatten ser lite västernaktig ut, undrar om han har kvar den?
 
Blir Kit Harington huvudrollsinnehavaren då? Det känns onekligen som det naturliga valet, iochmed att han producerar serien, men det är inte bestämt ännu. Inga andra skådisar är heller kopplade till projektet, som ännu är i ett tidigt stadium. Vart serien kommer att sändas är inte heller klart.
 
Som skådis är Kit Harington närmast aktuell med en roll i den kommande tredje säsongen av HBO-dramat “Industry”.
 
Vad tror du, låter “Empire of Dirt” som ett intressant projekt? Vill du se Kit Harington i huvudrollen?
| 25 januari 2024 18:30 |