Film

Skribent

Alexander Dunerfors

27 mars 2012 | 10:30

Kinnaman hoppas på våldsam "RoboCop"

Berättar för första gången om dräkten, åldersgränsen och tonen i José Padilhas nyinspelning.

- Jag är supertaggad. Speciellt med vår regissör, José Padilha. Han är badass. 

När "Snabba Cash"-stjärnan kliver in i sin första stora Hollywood-roll är förväntningarna höga. Speciellt för fansen av Paul Verhoevens actionfilm från 1987 - men Joel Kinnaman forsäkrar MTV att man inte tänker planka originalet:

- RoboCop blir mycket mer mänsklig. Den första filmen är en av mina favoritfilmer, jag älskar den. Såklart. Verhoeven har en väldigt speciell ton, men vi ska inte upprepa den. Det blir en nytolkning. Vi hämtar mycket från originalet, en del detaljer, men det finns en större skådespelarutmaning i att spela Alex Murphy och speciellt när han är RoboCop.

Enligt färska intervjuer kommer nya "RoboCop" vara mer realistisk, bland annat tack vare att regissörens far är forskare. En fråga man kommer att behandla är om all mänsklig intelligens sitter i hjärnan, eller om kroppen också kan "tänka". 

En annan stor ändring verkar bli robotsnutens dräkt:

- Man ska få se mer än bara hakan. De jobbar fortfarande på dräkten och hur den ska se ut, men man ska kunna se hans ögon.

Kinnaman hade små och lättglömda roller i "The Darkest Hour" och "Safe House", mest känd för världen är han troligen för TV-serien "The Killing" som är inne på sin andra säsong. Även "Snabba Cash" har blivit en succé i delar av världen, men nu ska hans namn bli åtminstone lika stort som Peter Wellers var för 80-talets filmnördar.

- Jag såg fram emot att göra en storfilm och visa att jag kan bära upp den. Jag kunde inte bli gladare över att just den här blir min storfilm, en blockbuster, men det är också en riktig film. En filmisk film. 

Och vad gäller den eviga frågan om åldersgräns, svarar han:

- Jag hoppas de gör den barnförbjuden. Jag kan inte tänka mig hur "RoboCop" skulle kunna bli tillåten från 13 år. Det skulle bli ett stort misstag. Om jag får säga något så kommer jag att kämpa för det. Det ska bli våldsamt. 

Finns det plats för lite humor då, tro?

- Det kommer att finnas en del politisk satir, säger Joel Kinnaman till Collider.

Inspelningen av "RoboCop" börjar i augusti och premiären är satt till 9 augusti 2013.

| 27 mars 2012 10:30 |