Film

Skribent

Mats Karlsson

29 november 2017 | 19:00

Kinesisk skådespelerska får huvudrollen i "Mulan"

Yifei Liu kommer att spela den unga kinesiska flickan i Disneys nyversion.
I en tid fylld av vittvättsanklagelser har Disney valt att köra på ett kinesiskt kort med "Mulan". Enligt Hollywood Reporter har studion gett rollen som Mulan till Yifei Liu, som även går under namnet Crystal Liu.
 
Branschtidningen är noga med att påpeka att det har varit ett stort och brett sökande efter den rätta skådespelerskan. Det krävdes fem kontinenter och 1000 kandidater innan rätt tjej kunde hittas. Precis som i den animerade klassikern från 1998 kommer nyinspelningen handla om den unga kinesiska jungfrun som maskerar sig som en krigare för att rädda sin pappa.
 

                                                                   Yifei Liu/Crystal Liu
 
Eftersom Liu bodde i New York under delar av sin uppväxt pratar hon engelska flytande och har redan haft roller i flera engelskspråkiga produktioner. Redan 2008 hade Liu en roll i Jackie Chan-filmen "The Forbidden Kingdom" och närmast ser vi henne i sci-fi-rullen "Inversion".
 
Som alltid när det gäller stora filmer finns det några manusförfattarnamn inblandade och så även här. 2015 anlitades Rick Jaffa och Amanda Silver för att ta över vad duon Lauren Hynek och Elizabeth Martin hade påbörjat.
 
Nyzeeländska regissören Niki Caro och Disney planerar att ha filmen klar för bio till 2019.
| 29 november 2017 19:00 |