Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 oktober 2014 | 21:00

Kevin Smith har en vild idé för ny "Hajen"

Lystring, Steven Spielberg: här är filmen du borde göra härnäst.
Regissören Kevin Smith, närmast aktuell med "Tusk" (premiär i veckan på Monsters of Film i Stockholm!), har alltid varit ett fan av Spielbergs "Hajen". Så pass att han jobbar på en skräckis som hyllning, kallad "Moose Jaws" - typ "Hajen" med en älg. 

Men helst av allt skulle Smith vilja se att Steven Spielberg själv gjorde en uppföljare till blockbustern från 1975, och han vet exakt hur den skulle kunna se ut:

- Den får utspela sig i nutid, och vi har en orkan som gör att hela staden blir översvämmad. På så sätt kommer hajen in i staden. Jag tänkte på bilderna man såg från orkanen Sandy - lägg på en stor vithaj, där har vi moderna "Hajen". För då är man inte längre säker på gatorna eller ens i sitt eget hem, man måste upp på taket.

Lite tveksamt, det här. I "Sharknado"-tider känner det som att vi har sett det mesta som går att klämma ur en hajskräckis. Men Kevin Smith är beredd att ta till drastiska metoder för att få Spielberg att lyssna. 

- Jag ser en "Hajen"-film om året. Hur höftigt vore det inte om Spielberg ville tillbaka till Amity Island? Dra åt helvete, ta mina pengar! Det finns de som vill att jag slutar göra film. Jag skulle lägga ner min regissörshatt omedelbart om Steven Spielberg gjorde en ny "Hajen", säger han till Wall Street Journal.

Vad tror ni, blir det någonsin en ny "Hajen" i Steven Spielbergs regi? Eller har den båten seglat? Kommentera nedan.
| 4 oktober 2014 21:00 |