Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 juli 2017 | 12:00

Kevin Feige reder ut frågan med Michelle i ”Spider-Man: Homecoming”

En replik i slutet har skapat ett antal frågetecken. Men är det verkligen en stor twist? Marvel-producenten Kevin Feige tycker inte det.
Spoilervarning om du ännu inte sett ”Spider-Man: Homecoming”!

Peter Parkers gamla flammor Mary Jane Watson och Gwen Stacy syns inte till i bioaktuella ”Spider-Man: Homecoming”. Istället möter vi ett antal nya high school-bekantskaper, varav Zendaya spelar mystiska bokslukaren Michelle.

Något överraskande lämnar hon biopubliken med en nonchalant replik i slutet: ”Mina vänner kallar mig MJ”. MJ råkar vara Mary Janes smeknamn som vi minns från Sam Raimis ”Spider-Man”-trilogi… men det är ingenting fansen ska överanalysera, enligt producenten Kevin Feige:

- Vi såg det aldrig som ett stort avslöjande. Det är snarare ett kul homage till hans tidigare äventyr och hans tidigare kärlek.

- Hon var alltid tänkt som en ny high school-karaktär som heter Michelle, och det börjar på samma bokstav som Mary. Vi är så fyndiga och tänkte, ”Vore det inte trevligt om hennes initialer var MJ?” Sedan läckte det ut att hon skulle spela MJ, och Zendaya fick en huvudvärk att hantera.
 
 
Det finns stora avslöjanden i filmen men det här är inte ett av dem, menar Kevin Feige i intervjun med IGN.

- Hon är inte Mary-Jane Watson. Kommer hon att dejta Peter? Kommer de att bli kära? Hon verkar nyfiken på honom. Det finns en härlig kemi där. Vem vet vad som kan hända i framtida filmer?
 
| 10 juli 2017 12:00 |