Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 januari 2023 | 08:05

Kan publiken någonsin tröttna på Marvel-filmer? Inte enligt Kevin Feige

Studiochefen förstår inte kritiken mot superhjältegenren. "De som inte läser serier förstår inte."
Kan publiken någonsin bli riktigt mätta på superhjältefilmer? Inte en chans om du frågar Marvel-chefen Kevin Feige, enligt Variety. I en ny intervju säger han att serietidningarnas långa historia är en skattkista full av "banbrytande" berättelser som kan omvandlas till en rad olika genrer:
 
- Jag har varit en del av Marvel Studios i 22 år. Tidigt frågade folk: "Hur länge kan det pågå? När svalnar intresset?" Jag förstår inte frågan. Det är som att fråga efter att "Borta med vinden" kom - "Hur många fler filmer kan egentligen göras på böcker"?
 
- Men det skulle man aldrig fråga, för folk förstår att en bok kan vara vilken historia som helst. Så allt hänger på vilken historia du vill tolka. De som inte läser serier förstår inte att samma sak gäller i serietidningarna.
 
 
Feiges citat kommer från podcasten The Movie Business där han lyfter fram "80 år av intressanta, emotionella, banbrytande historier" att plocka från och lovar mer variation när de adapteras till film.
 
- Jag vill göra all slags film. Gör vi det rätt, och publiken vill följa med oss även efter 22 år, kan vi göra vilka slags filmer som helst.
 
 
Mer än 20 år efter att "Spider-Man" och "X-Men" startade en riktigt framgångsrik trikå-trend verkar genren leva och frodas bättre än någonsin. De populära biofilmerna får nu sällskap av tv-serier på Disney+, men trots det börjar många fans uttrycka att "superhero fatigue" - en mättnad på genren - får dem att skippa allt fler Marvelprojekt.
 
 
Studions nästa biofilm blir "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" som släpps den 15 februari. Filmen blir den första i Marvels Fas 5.
| 24 januari 2023 08:05 |