Film

Skribent

Josefine Krischausky

11 mars 2021 | 14:05

Kenneth Branagh regisserar biopic om Bee Gees

Skådespelaren fyller sin hög av regiprojekt med en film om den ikoniska musikgruppen.
Kenneth Branagh sätter sig i registolen för en kommande biopic om musikgruppen The Bee Gees, rapporterar Variety
 
Filmen kommer att följa de tre bröderna Barry, Maurice och Robin Gibbs liv, från karriärens startskott och ut på deras resa som superstjärnor. Bee Gees fick sin första hit med "How Can You Mend a Broken Heart", och har sedan dess skrivit och uppträtt med hundratals låtar, samt arbetat på soundtracket till filmen "Saturday Night Fever". 
 
Projektet, som ännu saknar ett namn, produceras för Paramount av bland annat Steven Spielbergs bolag Amblin Entertainment. Barry Gibb, den enda medlemmen från gruppen som är vid liv idag, hjälper till på ett hörn som exekutiv producent. För manuset står Ben Elton, som tidigare har skrivit Branaghs film "All Is True". 
 
Bland Branaghs kommande regiprojekt ser vi även det brittiska dramat "Belfast", samt "Döden på Nilen", uppföljaren till 2017 års "Mordet på Orientexpressen". 
 
Så sent som förra året släpptes även "The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart", en dokumentär om gruppen regisserad av Frank Marshall. HBO stod för distributionen i USA, men i Sverige finns den att hyra hos SF Anytime
| 11 mars 2021 14:05 |