Film

Skribent

Mats Karlsson

3 maj 2014 | 11:01

Ken Loach lägger pensionsplanerna på hyllan

Cannes-aktuella "Jimmy's Hall" skulle bli regissörens sista spelfilm, men nu har han ändrat sig.

77-åriga Ken Loach har regisserat mängder av film under sin karriär och den kommande "Jimmy's Hall" skulle bli regissörens sista spelfilm. Men nu berättar Loach att han har kommit på andra tankar och har redan en ny film på gång.

Det var i augusti som hans producent Rebecca O'Brien avslöjade att "Jimmy's Hall" skulle bli sista spelfilmen och att Loach skulle på sin höjd göra några dokumetärer.

- Ken är inte den som sitter i en stol och ger order. Han springer ständigt runt, och det tar på krafterna. Jag skulle bli väldigt förvånad om vi gör en film till efter den här ("Jimmy's Hall"). Vi har några dokumentäridéer som vi bollar med. Men nu gör vi det här seriösa kostymdramat så att vi kan sluta på topp, sa O'Brien i augusti till Screen Daily.

Nu när "Jimmy's Hall" är klar har Loach insett att han vill fortsätta göra spelfilm.

- Jag trodde att jag inte skulle klara av att göra ännu en film. Men nu när "Jimmy's Hall" är klar inser jag att vi kommer att göra en ny film, fast det blir en mindre film, säger Loach till Hollywood Reporter.

Men först ska Ken Loach till Cannes för 12:e gången och delta i tävlan med "Jimmy's Hall". Festivalen pågår mellan 14-25 maj.

| 3 maj 2014 11:01 |