Film

Skribent

Mats Karlsson

9 september 2017 | 18:00

Kathleen Kennedy styr Lucasfilm med järnhand

Men den senast drabbade regissören Colin Trevorrow får heller inga lovord över sitt sätt att anpassa sig efter situationen.
Efter de många och ibland oväntade avhoppen från flera regissörer har många ställt sig frågan vad som egentligen händer på Lucasfilm. Är det helt enkelt hopplösa regissörer man har anlitat eller är det andra orsaker som ligger bakom. En anonym insider på Lucasfilm berättar för Vulture att det är en utmaning att jobba för Kathleen Kennedy, chefen på Lucasfilm.
 
- Det finns en grindväktare när det handlar om Star Wars och det är Kathleen Kennedy. Om man bemöter Kathleen Kennedy på fel sätt åker man ut. Många av de här unga regissörerna vill komma hit och säga: "Jag vill göra det här". Flera av de här grabbarna - Lord och Miller, Colin Trevorrow - blev förmögna väldigt snabbt och trodde en hel del på deras egen hype. Och de vill inte jobba efter regelboken. De vill göra saker annorlunda, men Kathleen Kennedy köper inte det.
 
När Trevorrow blev tvungen att lämna "Star Wars IX" hävdade branschtidningarna att situationen mellan Kennedy och Trevorrow blev ohållbar. Insidern på Lucasfilm fyller på med följande:
 
- Under produktionen av "Jurassic World" fokuserade Trevorrow mycket kreativ energi på att försvara sina åsikter. Men eftersom han hade personligen hade fått jobbet av Steven Spielberg var det ingen som kunde ge honom sparken. När filmen väl var avklarad och gick vidare med "Book of Henry" var han hopplös. Han hade en egoistisk ståndpunkt och han såg till hålla hårt i den. Han är en svår människa. Han är så fruktansvärt självsäker.
 
Precis som vanligt finns det alltid två sidor av myntet. Kennedy må styra sitt Lucasfilmskepp med järnhand, men det är som bäddat för hätska diskussioner när man är lika påstridig som Trevorrow har varit, och säkert fler med honom.
| 9 september 2017 18:00 |