Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 oktober 2015 | 12:00

Kate Winslet fyller 40 och listar sina favoritroller

Men varför är ”Titanic” inte en av dem?
Grattis på födelsedagen, Kate Winslet! Idag fyller den brittiska filmstjärnan 40 år. 

Sexfaldigt Oscarsnominerad, med en vinst för ”The Reader”. Snart femtio roller på meritlistan. Och karriären har bara börjat. Men vilka filmer ligger henne närmast om hjärtat? När jag nyligen fick chansen att träffa Kate Winslet för att prata om hennes roll i Danny Boyles ”Steve Jobs”, talade vi också om hennes mest minnesvärda roller.

Svarta änglar (1994): ”Det var den första filmen jag gjorde. Jag var 17 år och Peter Jackson regisserade. Jag hade en väldig tur, att min första film visade sig bli en riktigt bra film. Det är en film som folk fortfarande minns och talar om än idag.”

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004): ”Att spela Clementine blev en vändpunkt i min karriär. Jag spelade en amerikansk karaktär, och fram till dess hade jag spelat massor med brittiska kostymdraman. Den här öppnade nya dörrar för mig. 

The Reader (2008): ”Det var stort för mig att spela Hanna Schmitz. Som skådespelerska lärde jag mig mycket. 

Revolutionary Road (2008): ”Att spela April var en väldigt speciell erfarenhet.” 

Steve Jobs (2015): ”Det var den sista filmen jag gjorde under det här årtiondet i mitt liv. Nu fyller jag 40 så den markerar slutet på det kapitlet.” 


Är du lika förvånad som jag över att Winslet utelämnar rollen som Rose DeWitt Bukater? James Camerons storslagna romantiska drama från 1997 var tveklöst filmen som gjorde henne världskänd, men som Kate Winslet säger med ett skratt:

- Tja, det vore väl för förutsägbart att nämna ”Titanic”, haha!

Så kan man också se det. Vilka är era favoritfilmer med Kate Winslet?
| 5 oktober 2015 12:00 |