Film

Skribent

Jenny Bång

25 september 2015 | 18:00

Kärleksparen som träffades på filminspelning

Även världsvana filmstjärnor får pirr i magen.
Det är kanske inte helt förvånande att Hollywoods skådespelare möter sina partners på jobbet med tanke på det många gånger intima arbetet. Ändå skapar det ofta stora rubriker och innehåller inte sällan någon slags skandal. Blir det ett långvarigt förhållande imponeras många och tar det slut kan man räkna med att hängas ut i media. Här är några av de par som funnit varandra på jobbet. 

Daniel Craig & Rachel Weisz
När Craig och Weisz möttes, under inspelningen av thrillern "Dream House", var Weisz inne på sitt tionde år tillsammans med Darren Aronofsky och Craig var förlovad sedan flera år. Men endast en kort tid efter filminspelningen hade de lämnat sina partners och senare samma år gifte de sig. 

Brad Pitt & Angelina Jolie
Länge var Jennifer Aniston och Brad Pitt Hollywoods älsklingspar och de flesta trodde nog att de skulle leva lyckliga i alla sina dagar när de gifte sig. Men så klev Angelina Jolie in I bilden under inspelningarna av "Mr. & Mrs. Smith". Det som såg ut att vara för evigt, tog istället slut bara fem år efter bröllopet. Bara en kort tid efteråt hade Brad och Angelina blivit ett officiellt par och fått smeknamnet Brangelina. Det dröjde inte länge innan Angelina blev gravid med deras dotter Shiloh Nouvel. Ett par årr senare adopterade de Pax Thien från Vietnam och året därpå blev det officiellt att Angelina var gravid med tvillingar. Dock dröjde det till år 2012 innan paret förlovade sig och ytterligare två år innan de gifte sig. 

Elizabeth Taylor & Richard Burton
Ett av de mest ökända skådespelarparen i Hollywoods historia träffades under inspelningen av "Cleopatra" år 1961. Efter att de lämnat sina dåvarande äkta makar, blev Richard Burton Elizabeth Taylors femte man. De gifte sig 1964 och skapade stora rubriker med sitt lyxliv och stormiga förhållande, kantat av otrohet och alkoholism. Efter tio år skilde de sig, bara för att på nytt gifta sig året därpå. Andra försöket att vara gifta funkade bara i ett år, innan de återigen skilde sig.

Humphrey Bogart & Lauren Bacall
Humphrey Bogart och den tjugosex år yngre Lauren Bacall möttes under inspelningen av det romantiska krigsdramat "Att ha och inte ha" år 1944. De gifte sig året därpå och levde tillsammans fram till Bogarts bortgång 1957. Paret var en del av Hollywoods Rat Pack, tillsammans med bland andra Frank Sinatra. 

Goldie Hawn & Kurt Russell
Goldie Hawn och Kurt Russel blev ett par efter att ha jobbat tillsammans med "Swing Shift" år 1983. Första gången paret träffades var femton år tidigare, när de spelade in en musikalfilm. Goldie, som då var tjugoett år, har sagt att intresset väcktes redan då, men att hon tyckte att den fem år yngre Kurt var alldeles för ung för henne. Under åren ifrån varandra hann Goldie gifta sig två gånger, bland annat med Bill Hudson som hon fick barnen Oliver och Kate med, även de blev kända skådespelare. Kurt Russel gifte sig med Susan Hubley 1979. Paret var mitt uppe i skilsmässan, när Kurt och Goldie återfann varandra. De har fortsatt vara tillsammans sedan dess, men säger själva att de inte har något behov av att gifta sig.

Jennifer Aniston & Justin Theroux
Media har ofta tyckt synd om Aniston efter uppbrottet med Brad Pitt. Ska hon någonsin finna en ny man? Kommer hon bli gravid? Spekulationerna har haglat. Efter att bland annat ha dejtat Vince Vaughn och John Mayer mötte Aniston till slut Justin Theroux under inspelningen av "Wanderlust". Deras förhållande ledde till förlovning på Therouxs 40-års dag och tidigare i år gifte sig paret. 

Ben Affleck & Jennifer Garner
Detta skådespelarpars första möte var under inspelningen av "Pearl Harbor" 2001, men det var först ett drygt är senare, när de spelade tillsammans i Daredevil som de fick upp ögonen för varandra. Då var de båda involverade i andra förhållanden. Jennifer Garner var gift med Scott Foley och Ben Affleck var mitt uppe i sitt omskrivna förhållande med Jennifer Lopez. Ett förhållande som avslutades bara dagar innan de skulle gifta sig. Efter det blev Garner och Affleck ett par och de gifte sig 2005. Tyvärr varade inte deras äktenskap och tidigare i år ansökte de om skilsmässa, efter att Ben Affleck sägs ha varit otrogen med familjens barnflicka.

Ryan Reynolds & Blake Lively
Träffades under inspelningen av "Green Lantern" 2010 och gifte sig 2012. Lively, som främst är känd för sin roll som Serena i "Gossip Girl", var länge tillsammans med Penn Badgley från samma serie. Efter det skapade hon stora rubriker i skvallerpressen när hon sågs tillsammans med Leonardo DiCaprio. Reynolds var länge tillsammans och förlovad med Alanis Morissette. De separerade 2007 och redan året därpå gifte han sig istället med Scarlett Johansson. Det äktenskapet varade i två år, innan de 2010 skilde sig. Samma år inledde han förhållandet med Blake Lively.

Johnny Depp & Amber Heard
Johnny Depp och Vanessa Paradis var länge det självklara paret, men efter fjorton år tillsammans separerade de år 2012. Några månader tidigare hade Amber Heard separerat från sin flickvän Tasya van Ree. Depp och Heard möttes när de spelade in komedin Rum Diary tillsammans. En kort tid efter att Depp separerade från Paradis, började han dejta den tjugotre år yngre Amber Heard och tre år senare är de nu ett gift par.
| 25 september 2015 18:00 |