Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

17 januari 2015 | 15:00

Kärleksparen som träffades i sin TV-serie

Kolla in TV-paren som både jobbar ihop och går hem tillsammans.
Att arbeta tätt tillsammans och kanske dessutom spela kära i varandra kan ibland spilla över till verkligheten. Här är ett antal par som förmodligen gör skäl för den klassiska "if the trailer is rocking, don't come knocking"-devisen under inspelningspauserna...

Maggie Q och Dylan McDermott, "Stalker"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Sprillans färskt par i en sprillans ny serie, som hade svensk premiär i Kanal 5 i måndags. Eller nåja, sen i september har 35-åriga Maggie Q och 53-årige McDermott enligt uppgifter dejtat. De är tydligen superkära för alldeles nyligen framkom det också att McDermott redan friat och fått ja. 

De träffades under inspelningarna av kriminaldramat "Stalker" där Q gör rollen som Beth Davis, chef över en avdelning inom Los Angeles-polisen som handhar fall av förföljelser, alltså stalking. McDermotts rollfigur Jack Larsen kommer dit som omplacerad från New York-polisen och börjar jobba under (och med) Davis. De spelar dock inte ett par i serien. Än.

Emma Roberts och Evan Peters, "American Horror Story"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Okej, ska man vara petnoga blev Roberts och Peters ett par precis innan de började jobba ihop på "American Horror Story: Coven", men det var så nytt då att de ändå får räknas in här. 

Om man får tro ryktena så har 23-åriga Roberts och 27-årige Peters ett minst sagt turbulent förhållande. De själva skulle förmodligen kalla det "passionerat". Enligt OK! Magazine hånglar de antingen vilt eller bråkar högljutt mellan varje tagning av "American Horror Storys" senaste installation "Freak Show". Det driver de andra skådespelarna till vansinne, påstår tidningen.

Och för snart två år sedan, i juli 2013, greps Roberts för misshandel av Peters. Men det ledde aldrig till något åtal då Peters vägrade anmäla henne. Fler liknande historier har fyllt skvallerpressen sedan 2012 då de unga tu blev tillsammans och fler lär säkert tillkomma...

Keri Russell och Matthew Rhys, "The Americans"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

De spelar ryska KGB-agenter som utger sig för att vara ett gift amerikanskt medelklasspar i 1980-talets USA i kritikerhyllade "The Americans". Det nära samarbetet ledde till ett förhållande även utanför inspelningarna efter ett tag, i slutet av 2013 började ryktena gå att den 38-åriga Russell dejtade sin motspelare Rhys, 40. Russell hade då nyligen separerat från sin make efter nästan sju års äktenskap och två barn. 

I april 2014 påstod People Magazine att de fått det bekräftat att Rhys och Russell var ett par. Och så sent som i december var de bägge tillsammans med Russells barn ute på julgransjakt.

Den 28 januari har de två turturduvorna premiär för sin tredje säsong av "The Americans" i FX.   

Emily VanCamp och Joshua Bowman, "Revenge"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

28-åriga VanCamp är något av en serie-motspelar-dejtare och hade innan hon träffade Bowman under inspelningarna av hämndsåpan "Revenge" varit ihop med både Chris Pratt (de spelade syskon i dramaserien "Everwood") och Dave Annable (de spelade halvsyskon i "Brothers and Sisters"). 26-årige Bowman hade å sin sida en kort romans som 21-åring med beryktade brittiska sångerskan Amy Winehouse i bagaget. 

Bowmans roll som Daniel Grayson i "Revenge" var märkligt nog inte som ett styvsyskon (med tanke på VanCamps tidigare resumé) till VanCamps karaktär Emily Thorne utan ett mål för VanCamps hämndängel Emily Thorne. 

Ingen vet säkert när VanCamp och Bowman blev ett par men de firade nyår ihop redan 2011 så troligen föll de för varann ganska omgående efter att "Revenge" börjat spelas in. Serien hade premiär i september 2011. Us Weekly hade storyn ute i januari 2012. 

Bitsie Tulloch och David Giuntoli, "Grimm"


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

I det övernaturliga krimdramat "Grimm", som är inne på sin fjärde säsong i USA och som har säsongspremiär i TV6 i kväll, lördag, spelar Tulloch, 33, och Giuntoli, 34, två av huvudrollerna, som kärleksparet Juliette och Nick. Serien startade 2011 och kemin mellan de bägge har länge varit föremål för spekulationer på nätet.  

Men inte förrän i en podcast med Bitsie Tulloch som sändes i oktober 2014 kröp sanningen fram: 

- Vi är faktiskt pojkvän/flickvän utanför serien också... Ingen visste något, vi har typ dejtat i det tysta ett tag. Men så var vi på en fanmässa i Orlando i går och den första frågan som ställdes var om vi var ihop och då sa David "ja, det är vi"... så nu är det ute. Vi ville bara först försäkra oss om att det vi kände var äkta och skulle leda till någonting seriöst. Vi var noga med att ta reda på om det här var någonting vi verkligen ville ge oss in på. 

Och det var det uppenbarligen.

Har ni fler exempel på aktuella TV-par? Skriv dem i kommentarerna i så fall! Gärna färska, som sagt. Att Stephen Moyer och Anna Paquin blev tillsammans i "True Blood" vet vi, likaså att Peter Krause och Lauren Graham kärade ner sig i varann i "Parenthood"... men det lär finnas andra! Det ryktas exempelvis om att Kate Mara och Kevin Spacey, bägge från "House of Cards" börjat dejta... kan det stämma, tro?
| 17 januari 2015 15:00 |