Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

14 mars 2015 | 12:00

Kärleksparen som dykt upp i varandras tv-serier

Att Brad Pitt gästade Jennifer Aniston i "Vänner" vet du redan. Men har du koll på de här kärleksfulla gästinhoppen?
Observera att 1) det även räknas om bara en i paret gästat den andres serie, inte nödvändigtvis båda två och 2) det bara är par som fortfarande är tillsammans som är med. 

Med dessa disclaimers ur vägen så kör vi. 

Mila Kunis och Ashton KutcherStoryn om Mila och Ashton är ju att de först spelade ihop i komediserien "That '70s Show", fast då utan att falla för varandra. Eller rättare sagt: de gillade varandra men inte mer än så. Kutcher var då ihop med January Jones ("Mad Men") och Kunis spenderade sedan åtta år tillsammans med "Ensam hemma"-skådisen Macaulay Culkin. 2012 dock, efter att Kutchers äktenskap med den 16 år äldre Demi Moore gick i kras, började Kunis och Kutcher hänga väldigt mycket och gammal vänskap övergick i amore. Nu är de förlovade och har sedan 30 september förra året dottern Wyatt tillsammans. 

Och i april 2014 dök Mila upp i ett avsnitt av "2 1/2 män", som backpackern Vivian som Ashon Kutchers rollfigur Walden direkt blir tagen av. I klippet ovan har de ett samtal som är en blinkning till deras förhållande irl. 

Alexis Denisof och Alyson Hannigan


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Ännu ett par som träffats via jobbet, alltså i sin tv-serie. Sägnen [läs IMDb] säger att hon bjöd ut honom när de jobbade ihop på "Buffy och vampyrerna" i slutet av 1990-talet. Men han avböjde eftersom han inte ville "kacka i eget bo", det vill säga inte dejta sina motspelerskor. Hon säger dock i en intervju att HON inte ville dejta nån hon jobbade med. Hur som helst. Efter något år kunde de inte motstå varandra och har sedan dess varit tillsammans. I oktober 2003 gifte de sig och de har två barn ihop. 

Redan 2001 gästade hon honom i "Buffy"-spinoffen "Angel", där han hade en av huvudrollerna. Hon repriserade då sin roll som Willow i tre avsnitt. Sedan kom han och hälsade på henne i "How I Met Your Mother", där han i tio avsnitt gjorde rollen som Robins (Cobie Smulders) slajmige nyhetsankarkollega Sandy Rivers.


Megan Mullally och Nick Offerman


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Megan mötte den 14 år yngre Offerman när de spelade mot varandra i pjäsen The Berlin Circle i Los Angeles år 2000. Det var kärlek vid första ögonkastet. De gifte sig efter att ha dejtat 18 månader, i september 2003. 

Hon hade då fått en hit med komediserien "Will & Grace", där hon spelade den oförglömliga Karen Walker. Hon fixade in sin blivande make i en gästroll redan 2001, i fjärde säsongens nionde avsnitt, "Moveable Feast". Han spelade rörmokare. 

Kolla in ett snabbt klipp från besöket i "Will & Grace" HÄR!

Sen, när Nick blev Ron Swanson med hela tv-världen, var det hennes tur att gästa hans komediserie, "Parks and Recreation", där hon flertalet gånger mellan 2009 och 2015 iklädde sig i rollen som Swansons avskydda andra fru, Tammy 2. 

Kolla in ett klipp från dessa "Parks and Recreation"-avsnitt HÄR!

Michael Emerson och Carrie PrestonDen här listans mest långlivade par,  de har varit gifta sedan 1998. Carrie Preston, som många känner igen mest för sin roll som Arlene i "True Blood", är den som stått för gästandet. Först gjorde hon ett inhopp i "Lost" där Emerson spelade den opålitlige Ben Linus. I tredje säsongens tjugonde avsnitt, "The Man Behind the Curtain" syntes hon i tillbakablickar som Bens mor (!). De hade dock inga scener ihop. Sedan har hon också haft en handfull avsnitt i hans nya succéserie "Person of Interest". I den har hon spelat Emersons rollfigurs, Harold Finch, ex-fästmö. 

Troian Bellisario och Patrick J. AdamsDe här unga tu har en fin anekdot med tv-beröring. Tydligen träffades de via en pjäs där de spelade mot varandra. De blev ihop men sen gjorde Troian slut. Adams såg då till att han fick en gästroll i hennes serie "Pretty Little Liars" (S01E05) så han kunde vinna tillbaka henne. Och han lyckades! Nu har även hon gästspelat i hans serie, "Suits", i avsnittet "Fork in the Road", som sändes i USA i februari. Där är hon med i en tillbakablick Adams rollfigur Mike har. 

Kom gärna med fler förslag i kommentarerna!
| 14 mars 2015 12:00 |