Serie

Skribent

Miriam Sposito

20 augusti 2018 | 21:00

Kärleken sätts på prov när mystiska krafter tar över i "The Innocents"

"The Innocents" har snart premiär på Netflix, och vi har förhandstittat på de fyra första avsnitten. Detta är garanterat inte den vanliga tonårsserie med kärleksdrama och konflikter som vi är vana att se.
I den brittiska serien ”The Innocents” möter vi 16-åriga June McDaniel (Sorcha Groundsell) och Harry Polk (Percelle Ascott) som är hemligt förälskade i varandra. De planerar att rymma hemifrån tillsammans och börja ett nytt liv där de inte är styrda och kontrollerade av familjemedlemmar.
 
Men det som ska bli början på ett underbart liv tillsammans blir istället en mardröm för det nyförälskade paret. June upptäcker nämligen att hon har en övernaturlig förmåga, hon kan byta skepnad, eller snarare ta över någon annans kropp. Utanpå kan hon vara en 30-årig skäggig man men inuti är hon fortfarande 16-åriga June.
 
Hennes nya kraft vänder upp och ner på June och Harrys tillvaro och nu måste de ta reda på vad det är som händer med June och varför, men det är inte lätt. Det blir inte heller lättare när de har två män efter sig som vill ta med sig June och berättar att de kan hjälpa henne och till och med ta henne till sin mamma, som oförklarligt lämnade familjen några år tidigare. June börjar förstå att hon och hennes mamma kanske har mer gemensamt än väntat, men ska hon våga lita på vad de okända männen säger?
 
Mitt i allt kaos har June och Harrys idylliska dröm gått i kras och deras förhållande sätts på prov när de måste ta sig igenom denna nya resa.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"The Innocents" är en annorlunda tonårsserie som inte bara handlar om ovillkorlig kärlek utan lyfter också hur något så psykiskt påfrestande kan påverka relationer, för även om Junes förmåga att byta skepnad är något fysiskt så uppstår emotionella och psykiska svårigheter, både för June och Harry.
 
June känner sig förvirrad, ibland äcklad och ibland känslomässigt knuten till personen vars kropp hon hamnar i. Medan Harry kämpar med att acceptera Junes skepnadsbyten och har svårt att se på sin flickvän när hon är i någon annans kropp, hjälplösheten tär på hans psyke. De båda försöker finna kärleken hos varandra och samtidigt är de i åldern då man ska hitta sig själv. De hamnar i en berg- och dalbana av känslor och tankar som vi tittare får ta del av.
 
Samtidigt utspelar sig en annan gåtfull historia, Junes mamma Elena (Laura Birn) är på en mystisk plats som nästan ger intrycket av ett slags behandlingshem. Där finns också en professor vid namn Halvorson (Guy Pearce), som forskar och vet mycket om just Junes förmåga att byta skepnad. Om stället som Elena bor på är så fridfullt som det ser ut att vara, och om Halvorson verkligen är där för att hjälpa dem, är ännu lite oklart och något som vi förhoppningsvis får reda på senare i serien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Avsnitten kantas av vackra vyer och magiska landskap, men bakom den stillsamma harmonin gömmer sig något mörkt och oväntat. Mystik är vad som för avsnitten framåt, efter varje besvarad fråga uppstår det nya och varje avsnitt lämnar en med en känsla av att ”jag måste veta mer”. Jag måste dock erkänna att det tar ett tag innan man får några svar på sina frågor, men kanske är det också därför man slukas in i serien och fortsätter kolla.
 
”The Innocents” utspelar sig i Storbritannien och Norge och bakom serien finner vi Hania Elkington och Simon Duric, som både har skapat och skrivit serien. ”The Innocents” har premiär på Netflix 24 augusti med åtta avsnitt.
 
 
Ska du kolla på denna spänningsfyllda serie?
| 20 augusti 2018 21:00 |