Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juli 2013 | 13:45

"Känn ingen sorg" tvåa på biotoppen

"World War Z" är fortfarande den film som lockar flest ut ur sommarsolen till biomörkret.

Vädret har inte direkt varit biovänligt den här helgen, men filmen som bygger på Håkan Hellströms musik och texter gjorde många nyfikna. Totalt har 27.766 svenskar sett "Känn ingen sorg" sedan förra veckan. En hyfsad siffra som räckte för en andraplats på biotoppen. Starka recensioner och en positiv buzz från publiken (snittbetyget på MovieZine ligger på 3,86) borde låta filmen växa ordentligt under resten av sommaren.

Den Göteborgska dramakomedin hade ändå ingen chans mot "World War Z", Brad Pitts påkostade zombiejakt som håller sig fast vid förstaplatsen för andra helgen i rad. Barnfilmen "Dumma mej 2" hoppar ner till bronspallen.

Av helgens andra biopremiärer hittar vi rysaren "The Purge" på plats 6, och den välsmakande franska komedin "Bon Appétit!" på plats 14.

Se hela biotoppen här »

På amerikanska biografer har "The Conjuring" skrämt slag på desto fler. Med intäkter på 41 miljoner dollar slog rysaren rekord för bästa premiärhelg för en R-rated-skräckis någonsin. Den kommer till Sverige 13 september.

Många kunniga i branschen förutspådde en flopphelg för Ryan Reynolds, som både spelar död snut i "R.I.P.D." och lånar ut sin röst till den supersnabba snigeln i "Turbo". Med all rätt, DreamWorks animerade "Turbo" drog in 25 miljoner dollar, studions sämsta öppning sedan "Bortspolad" år 2006, det är fortfarande "Monsters University" och "Dumma mej 2" som lockar barnfamiljerna. Science fiction-komedin "R.I.P.D." kostade runt 130 miljoner att spela in, men drog bara in 12. Med en sjundeplats på Box office kan den definitivt räknas till sommarens stora floppar.

Till helgen är det dags att släppa loss "The Wolverine" på bio världen över. Hugh Jackman är tillbaka i sin X-Menroll och intresset har varit högt. Räkna med en ny etta, iallafall i USA nästa helg.

| 22 juli 2013 13:45 |