Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 november 2018 | 23:45

Kan nya "Murder Mountain" bli årets mest spännande true crime-serie?

Netflix har en tendens att hitta riktigt intressanta nya true crime-dokumentärserier - och på pappret verkar nya "Murder Mountain" utklassa allt.
Variety rapporterade tidigare under dagen att Netflix har knipit de globala rättigheterna till true crimedokumentär-serien "Murder Mountain".
 
Miniserien är skapad av teamet bakom Oscarsvinnaren "Man on Wire" och kommer att utspela sig i Humboldt County, Kalifornien. Ett laglöst område i vilket några av de största illegala marijuanaodlingarna i USA sägs finnas. Under sex avsnitt kommer vi att få försöka nysta upp det mystiskan försvinnandet (2013) av den 29-årige mannen Garret Rodriquiez.
 
Han är däremot långt ifrån den förste personen att plötsligt försvinna i samma område, något som fått lokalbefolkningen att döpa om berget till "Murder Mountain". På förhand får jag samma typ av vibbar som inför nya avsnitt av samma kvalitetsserierna "Making a Murderer", "The Staircase" och "Wild Wild Country".
 
Hela säsongen släpps den 28 december, på Netflix. Kommer du att ge den nya true crime-serien en chans? Kommentera gärna!
| 21 november 2018 23:45 |