Skribent

Alexander Kardelo

29 april 2021 | 12:00

Kan Netflix nya funktion bota din beslutsångest framför tv:n?

Hey Netflix... Play something!
Ni vet när man har scrollat runt på Netflix i en halvtimme för att hitta något nytt att se, och till slut blir det ändå favoritavsnittet av ”The Office” i repris för 27:e gången?

För många valmöjligheter är inte alltid en bra sak, och mängden av titlar och bildikoner som bläddras förbi kan ge vem som helst beslutsångest. Netflix har försökt att guida tittarna med hjälp av nya funktioner som topp 10-listan, och nu kommer ytterligare ett "hjälpmedel".

Idag lanseras knappen ”Play Something”, som gör precis vad den lovar - slumpar fram en film eller serie, baserad på sådant du tidigare sett och gillat. Kanske får du se en av filmerna som legat och väntat på din watchlist i evigheter, eller fortsätta en serie som du tidigare påbörjat. Vem vet! Låt ödet styra upp ditt liv, din veliga soffpotatis.
 
 
- Det finns tillfällen då vi bara inte vill göra val. En fredagskväll efter en lång vecka. En kyl full av mat men inget som sticker ut. En filmkväll med familjen där ingen kan enas. Vi har alla varit där. Ibland vill man bara öppna Netflix och dyka rakt in i en ny berättelse. Därför skapade vi ”Play something”, förklarar produktchefen Cameron Johnson.

Den nya funktionen har just lanserats globalt och hittas för närvarande bara i Netflix tv-app, under användarens profilnamn samt en bit ned på förstasidan. Inom kort ska den även testas på Android-enheter.
 
Låter Play Something som ett alternativ för dig? Har du kanske redan hunnit testa? Kommentera nedan.
| 29 april 2021 12:00 |