Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 september 2016 | 21:05

Kan ”Headshot” bli årets grymmaste actionfilm?

Åtminstone något att se fram emot i väntan på ”The Raid 3”. Kolla in trailern!
Actionfilmen ”Headshot” har fått genrens fans att gå bananas. ”The Raid”-stjärnan Iko Uwais spelar än en gång en ensam hjälte som ställs emot omöjliga odds. Här spelar han en man som tappat minnet efter en huvudskada, och medan han vårdas av en ung läkare kommer det förflutna ikapp. Lita på att det blir våldsamt, riktigt våldsamt. Vi har den första trailern som bevis:


”Headshot” premiärvisades i veckan på Toronto Film Festival, och de första recensenterna på plats verkar ha haft mycket skoj. Även om betygen hamnar i mitten på skalan, vittnar de om en brutal actionfest som får de flesta Hollywood-filmer att skämmas.


”Kära Amerika - snälla, låt Indoniesien göra alla actionfilmer framöver (…) ”Headshot” är ännu en film skapad för actionälskare som fått dras med medelmåttiga filmer alltför länge.”

The Hollywood News gillade vad de såg:

”Filmen bryter ingen ny mark men är en hyfsad genrefilm som actionfans lär älska helhjärtat.”

The Film Stage blev underhållna av allt övervåld:

”Riktigt kul (...) Filmen följer samma recept som ”The Raid”: det enda våld som räknas är övervåld. Ingen blir skjuten endast en gång, alla måste läcka på ett flertal ställen innan de faller. Ben bryter genom huden, ansikten slås in, folk fattar eld och så vidare.”

Hey U Guys tyckte dock att det blev lite för mycket:

”Man förlitar sig ofta på chockfaktorn. Där ”The Raid” visade upp otrolig koreografi, nästan som en elegant dans, är ”Headshot” för brutal på sina håll. Efter framgångarna för ”The Raid” fanns rädslan att fler filmer skulle följa i samma fotspår och tyvärr är ”Headshot” en av dem.”

Vi håller er uppdaterade om och när "Headshot" blir klar för svensk premiär.
| 13 september 2016 21:05 |