Serie

Skribent

MovieZine

3 december 2019 | 15:30

"Kamikaze" blir första danska originalserien på HBO

En stark dramaserie med manus av Johanne Algren och regi av Annette K. Olesen.
Efter svenska "Gösta" och norska "Beforeigners" är det snart dags för nästa nordiska original från HBO Europe. Den här gången från Danmark.

"Kamikaze" beskrivs som en stark dramaserie, baserad på norske författaren Erlend Loes roman "Muleum", och handlar om den 18-åriga, hypnotiskt charmiga Julie och hennes existentiella kamp tillbaka till livet efter att ha förlorat allt.

Seriens åtta avsnitt är skrivna av Johanne Algren och regisserade av kritikerrosade film- och serieregissören Annette K. Olesen ("Borgen").

- När jag läste Erlend Loes bok på ett flyg på väg hem från Italien 2009 kände jag direkt vilken fantastiskt visuell berättelse det var, med en galen, vild, arg och rolig energi. Kombinationen av den storslagna känslan av meningslöshet, en klassisk bli-vuxen-berättelse och en knivskarp livsgnista gör "Kamikaze" så speciell, säger Olesen i ett pressmeddelande.
 

Så blir danska originalserien "Kamikaze"

 
Strax efter att Julie fyllt 18 år får hon ett sms från sin pappa. Några sekunder senare förolyckas hennes föräldrar och storebror i en flygkrasch i Uganda. Hon lämnas kvar ensam i ett gigantiskt hus och med sådant som de flesta bara drömmer om; ungdom, skönhet och pengar – massor av pengar.

Insikten om familjens död sjunker sakta in i Julie och hon måste tvinga sig själv att hitta anledningar till att fortsätta. Hon bestämmer sig för att ge sig ut på en farlig upptäcktsresa som tar henne från sitt hemland Danmark till alla världens hörn.

Inspelningen sätter igång i början av januari 2020.
| 3 december 2019 15:30 |