Film

Skribent

Viktor Eriksson

5 december 2023 | 21:00

“Justice League”-dissen i “Barbie” fick Zack Snyder att tappa hakan

“Whoa, vad gjorde vi? Vad hände? Hur blev det här en grej?” säger "Rebel Moon"-regissören.
Regissören Zack Snyder, känd för sina våldsamma och muskelfyllda actionfilmer, fick på tafsen tidigare i år i samband med att Greta Gerwigs “Barbie” hade premiär. Ett av filmens många skämt är då att karaktären Writer Barbie vaknar upp från ett kvinnohatande stadie och säger.
 
“Det är som om jag varit i den dröm där jag var väldigt investerad i Zack Snyders version av “Justice League.”
 
I en ny intervju med Men’s Health berättar Zack Snyder att han redan på förhand visste att ett skämt skulle komma. Warners Bros. ligger nämligen bakom både “Barbie” och “Zack Snyder's Justice League” och filmstudions VD, Michael DeLuca, informerade Snyder om skämtet. 
 
– De sa, “Hey, det är en referens till “Justice League" i filmen. Det är en bra grej. Jag hoppas ni förstår, vi tycker det är grymt”, berättar Zack Snyder och fortsätter.
 
– Jag tyckte "Barbie" var grym och jag tyckte skämtet var rätt bra.
 
"Rebel Moon"-regissören säger samtidigt att han kände att skämtet egentligen drev mer med vissa fans av “Zack Snyder's Justice League” snarare än med honom själv. Samtidigt fick skämtet honom också att lite tappa hakan.
 
– Det tar en stund för dig att förstå att ditt namn är så tätt sammankopplat med ett populärkulturellt fenomen som är så stort att det kan få sitt eget skämt i en film om Barbie. Det är rätt galet. Det är så man behöver ta ett steg tillbaka och säga “Whoa, vad gjorde vi? Vad hände? Hur blev det här en grej?”
 
Zack Snyder är i år aktuell med sin rymdopera "Rebel Moon" som har premiär på Netflix den 22 december. 
 
| 5 december 2023 21:00 |