Serie

Skribent

MovieZine

18 augusti 2023 | 15:30

Ingen ordning i rättssalen när skruvade "Jury Duty" kommer till Sverige

En rättegång. Tolv jurymedlemmar. Alla är skådespelare, utom en ovetande stackare...
Prime Video meddelar oss att den omtalade komediserien "Jury Duty" släpps på den svenska plattformen om bara en vecka. Serien hade premiär i USA i våras och blev genast en stor tittarsuccé. Nu kommer den äntligen till Sverige.
 
"Jury Duty" har enligt Rotten Tomatoes 97% positiva publikomdömen och flertalet kritiker har beskrivit serien som både autentisk och charmig. Bland annat skriver Forbes att: "Den är lätt att rekommendera vem som helst, och är bland de mest uppfriskande serier jag sett".
 

Rättegången är fejk - alla är skådespelare utom en

 
Vad handlar då serien om? "Jury Duty" är en komediserie i dokumentär-stil. Serien skildrar det inre arbetet i en amerikansk rättegång genom en viss jurymedlems ögon. Vad jurymedlemmen inte vet är att hela fallet är falskt. Alla förutom han själv är skådespelare, och allt som händer - inne i rättssalen och utanför - är noggrant planerat.
 
 
"The Office"-producenterna Lee Eisenberg och Gene Stupnitsky har skapat serien där James Marsden spelar sig själv. Och en vanlig snubbe vid namn Ronald Gladden som inte vet om att han är huvudpersonen i en komediserie.
 
- Det är en av mina vildaste upplevelser, berättar Marsden. Konceptet liknar "The Truman Show" där jag spelar en version av mig själv, ihop med en massa skådespelare, och en person som inte vet om att rättegången är fejk. Han tror att vi spelar in en dokumentär. Men det är inget prank. Vi gör honom till hjälten i historien.
 
"Jury Duty" släpps på svenska Prime Video fredagen 25 augusti.
| 18 augusti 2023 15:30 |