Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 mars 2019 | 21:00

"Jurtjyrkogården" kommer visas i 4DX

Premiär för skräck i en ny dimension på Nordisk Films biograf i Uppsala.
Vad sägs om en rysare där faran bokstavligen flåsar dig i nacken? I vår får den svenska biopubliken för första gången uppleva immersiv skräck i 4DX, när Stephen Kings "Jurtjyrkogården" går upp hos Nordisk Film Bio.

Idag släpps biljetterna till filmens första visningar på biografen i Uppsala. Vi kan bekräfta att "Jurtjyrkogården" står näst på tur att visas i Sveriges första och hittills enda biosalong som är utrustad med 4DX.

Det innebär att effekter som vind, vatten och dimma bidrar till att sätta en kuslig Stephen King-stämning över biosalongen. Bli heller inte förvånad om hela biostolen skakas om vid hoppa-till-scenerna. Detta har publiken kunnat uppleva bland annat under vinterns visningar av "Aquaman" och "Fantastiska vidunder".
 
 
"Jurtjyrkogården" är en nyinspelning av Kings klassiska roman om en familj som bosätter sig vid en kyrkogård med mystiska krafter. I huvudrollerna syns bland andra Jason Clarke och John Lithgow.

Förutom "Jurtjyrkogården" ska Paramount Pictures även släppa den animerade äventyrsfilmen "Drömparken" i 4DX i vår. Hos Nordisk Film Bio står även superhjältefilmen "Shazam" och Disneys "Dumbo" på tur.
| 20 mars 2019 21:00 |