Film

Skribent

Josefine Krischausky

2 augusti 2021 | 19:45

"Jungle Cruise" tar över förstaplatsen på biotoppen

Biljettintäkterna för Disneys nya äventyrsfilm blev något bättre än förväntat.
Under helgen var det djungeläventyr med Dwayne Johnson och Emily Blunt som lockade den svenska biopubliken allra mest. Disneyfilmen "Jungle Cruise", som hade sin premiär i onsdags, har nu tagit över förstaplatsen på biotoppen från "Fast & Furious 9". 
 
Andra av förra veckans premiärer, som "Sista brevet från din älskade" och "The Ice Road" hamnar aningen längre ned på topplistan, på plats 9 respektive 12. 
 
I USA gick premiären av "Djungle Cruise" något bättre än vad som förväntats. Även där gick den in på förstaplatsen, med drygt 34 miljoner dollar i biljettintänkter – en siffra som annars hade kunnat ses som en besvikelse för en film med så pass hög budget, men som kan betraktas som acceptabel i och med den rådande situationen. Globalt har filmen dragit in 61,8 miljoner till biljettkassorna. 
 
På streamingstjänsten Disney+, där "Jungle Cruise" släpptes direkt i samband med sin biopremiär, har filmen fått in 30 miljoner dollar från världen över. 
 
För den som är sugen på mer äventyr i djungeln verkar det dessutom som att ytterligare en film är på gång. Detta avslöjades under gårdagen av Johnson, som via Twitter meddelar att det snart ska hållas möte kring en uppföljare.
 
| 2 augusti 2021 19:45 |