Film

Skribent

Andreas Samuelson

15 augusti 2023 | 14:00

Ho ho ho! Jultomten blir varulv i kommande skräckfilmen ”Werewolf Santa”

Om du trodde att skräckfilmskapare börjat få slut på idéer så tänk om... Nu kommer ”Werewolf Santa”!
Julskräckisar har alltid varit en underskattad subgenre med favoriter som ”Stilla natt, blodiga natt” och ”Gremlins”. Nu kommer snart nästa stora klassiker (?) inom genren där man beblandat den med en annan populär skräckfigur - varulven. I höst släpps nämligen brittiska ”Werewolf Santa” loss på biografer, skriver Screen Daily.
 
Filmen har premiär på Fright Fest denna månad och kommer senare släppas på bio i England och USA i november. Handlingen följer en kvinna som jagar riktiga monster på sina sociala medier utan framgång. En jul bevittnar hon dock hur självaste Jultomten blir biten av en varulv för att sedan själv förvandlas. Snart måste kvinnan och hennes familj stoppa varulvstomten som löper amok i staden.
 
Airell Anthony Hayles har skrivit, regisserat och producerat. Mestadels okända skådespelare i rollerna med eventuella undantag för B-skådisen Mark Arnold (”Teen Wolf”) och Cory Peterson som kan kännas igen som CIA-agent i ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.
 
Med en sådan titel kan det antingen bli en ny kultfilm eller en totalsågad soppa som ”Winnie the Pooh: Blood and Honey”. Återstår att se om och när den kommer till Sverige.
 
Blir sugen på att se ”Werewolf Santa”?
| 15 augusti 2023 14:00 |