Skribent

Alexander Dunerfors

10 februari 2014 | 16:01

Josh Trank uppdaterar om "Shadow of the Colossus"

Regissören försäkrar om att han kommer göra spelet rättvisa.

Vi har väntat länge på att Hollywood ska göra film av den oförglömliga Playstation 2-succén "Shadow of the Colossus". Det gäller samtidigt att det görs på rätt sätt, för att fånga den maffiga känslan i äventyrsspelet. Jag tror dock vi kan vara lugna för även om det dröjer, verkar rätt man sitta bakom spakarna.

Regissören Josh Trank berättar i en intervju:

- Jag köpte "ICO" så snart det släpptes och bara älskade spelet. Så snart jag läste om att de höll på med ett nytt spel visste jag att jag var tvungen att ha det. Och jag blev helt jävla imponerad.

- Några år senare läste jag att man hade köpt filmrättigherna och tänkte: "Herregud, om någon ska filma spelet så måste jag hitta ett sätt att vara där, och se till att det görs på rätt sätt". Det var ett av mina första samtal efter att "Chronicle" släpptes, när jag insåg att jag kunde göra samtal om såna saker.

Trank säger samtidigt till Edge att han inte kan prata mer om filmen just nu, men att "de jobbar på det".

Han kommer närmast att spela in sin andra långfilm "Fantastic Four" (biopremiär sommaren 2015), och det är inte säkert om "Shadow of the Colossus" blir hans nästa film.

Det är hursomhelst ännu ett i raden av populära spel på väg att filmas, som vi ser fram emot med både nyfikenhet och en viss skepsis. Ska "Assassin's Creed", "Uncharted" och "Shadow of the Colossus" kunna bryta den långa förbannelse som vilat över TV-spelsbaserade filmer? Vad tror ni?

| 10 februari 2014 16:01 |