Film

Skribent

Alexander Dunerfors

2 maj 2015 | 01:30

Josh Trank lämnar ”Star Wars”-spinoffen

Skulle regisserat den fristående filmen planerad för 2018.
Regissören Josh Trank har haft en kort men redan otrolig karriär. Den började med Star Wars-inspirerade kortfilmen ”Stabbing at Leia’s 22st Birthday”. Han upptäcktes av Fox och fick filma lågbudget-superhjältar i ”Chronicle”. Och i sommar är han aktuell med högbudget-superhjältar i ”Fantastic Four”. 

Cirkeln blev sluten när han stod klar som regissör till en av de fristående filmerna i ”Star Wars Anthology”-serien, med planerad premiär 2018. Men nästan ett år efter beskedet verkar filmen få se sig om efter en annan regissör. 

Just nu anges ingen orsak till avhoppet, förutom Lucasfilms intetsägande kommentar:

- Det var ett nöje att samarbeta med Josh. Vi är tacksamma för hans energi och den kärlek till Star Wars som han bidrog med. Vi önskar honom all lycka till.

Trank själv säger följande (via StarWars.com):

- Jag har gjort det personliga valet att gå i en annan riktning. Jag vet innerst inne att jag vill skapa något originellt. Med det sagt har ”Star Wars” universum alltid varit ett av mina största influenser. Jag vill tacka vännerna på Lucasfilm för den här otroliga möjligheten.


Gareth Edwards (”Godzilla”) regisserar den första fristående Star Wars-filmen ”Rogue One”, som får biopremiär vintern 2016.
| 2 maj 2015 01:30 |