Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 mars 2024 | 11:30

Josef Fares spel "It Takes Two" firar 16 miljoner sålda exemplar

"Jalla! Jalla!"-regissörens hyllade spel har alltså spelats av över 30 miljoner personer.
För några år sedan släpptes det hyllade svenska spelet "It Takes Two" av den tidigare filmregissören Josef Fares ("Jalla! Jalla!", "Kopps"), som vi vet ska bli film av produktionsbolaget dj2 Entertainment ("Sonic the Hedgehog"-filmerna").
 
"It Takes Two" handlar om paret Cody och May, som förvandlas till levande dockor efter att deras dotter önskat att de ska sluta gräla. Med hjälp av den charmiga Dr. Hakim ger de sig ut på ett äventyr fullt av utmaningar i hopp om att kunna lappa ihop det trasiga förhållandet.
 
 
Spelet tog hem storvinsten på galorna The Game Awards och D.I.C.E Awards, blev framröstat som årets bästa spel av er läsare. Spelet fick 4 av 5 i betyg av MovieZine där vi kallade det för "det perfekta spelet för två"
 
Nu skriver utvecklarna Hazelight att spelet har sålts i hela 16 miljoner exemplar, vilket borde innebära att åtminstone över 30 miljoner spelare har fått uppleva äventyret.
 
I inlägget på X skriver de även "vilket sätt att börja ett mycket spännande år på...", vilket antyder att de kommer avslöja sitt nästa spel under 2024. Kan det till och med släppas i år?
 
 
Inför spelets lansering intervjuade vi på MovieZine Josef Fares om utvecklingen av spelet och frågade om de kommer göra spel för en spelare igen.
 
- Det vet jag inte. Vi kommer alltid göra spel som spårar ur, försöker pusha narrativet och skapa en häftig och annorlunda spelupplevelse. Vi får se helt enkelt, sa han då.
 
"It Takes Two" finns till Playstation, Xbox, Nintendo Switch och PC.
 
Har du spelat "It Takes Two"? Vilken typ av spel skulle du vilja se från Josef Fares härnäst?
| 27 mars 2024 11:30 |