Film

Skribent

Viktor Eriksson

6 december 2023 | 23:45

Josef Fares första spel “Brothers: A Tale of Two Sons” ser ut att få remake

En vanligtvis pålitlig läcka påstår att remaken av spelet från 2013 kommer att släppas snart.
Den pålitliga spelläckan billbil-kun skriver på X, tidigare Twitter, att svenske Josef Fares första spel, “Brothers: A Tale of Two Sons”, kommer att få en remake och att den kommer att presenteras snart.
 
Läckan spekulerar därefter att remaken skulle kunna dyka upp The Game Awards på torsdag. Något som inte låter helt orimligt med tanke på att Josef Fares blivit en kändis i spelvärlden till följd av sina minnesvärda framträdanden på The Game Awards där han både bett Oscarsgalan att dra åt skogen och vunnit pris för "Årets Bästa Spel" för “It Takes Two”.
 
Enligt billbil-kun så kommer remaken att publiceras av 505 Games som också gav ut originalet. Exakt när spelet kan komma att släppas är däremot oklart.
 
Det ursprungliga “Brothers: A Tale of Two Sons” släpptes 2013 och regisserades av Josef Fares och utvecklades av svenska Starbreeze Studios. I det tar spelaren kontroll över två bröder som styrs med varsin separat styrspak på handkontrollen. Spelet har hyllats för sin innovation inom både spelbarhet och berättande.
 
Vilket tycker du är Josef Fares bästa spel hittills?
 
| 6 december 2023 23:45 |