Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

26 februari 2019 | 22:30

Jordan Peele har hittat sin "Candyman"

Jordan Peele har tagit skräckgenren med storm och fortsätter att göra intressanta saker, nu som producent av "Candyman", med en färsk huvudroll i sikte.
Efter succéer som "Get Out" och den mycket lovande och efterlängtade "Us" har Peele på väldigt kort tid cementerat sitt namn i skräckgenren, och registolen likaså. Men det slutar inte där, han hjälper också till att blåsa liv i en ny tappning av den ikoniska tv-serien "Twilight Zone", i kapacitet av producent och skådespelare.

Kanske för vissa ännu mer intressant hör det också till att han producerar en ny version av Clive Barkers "Candyman".  För 26 år sedan var det Tony Todd som axlade rollen som den hämnande vålnaden som spred skräck i förortsmiljöerna. Nu verkar Peele utnämnt Yahya Abdul-Mateen II, som vi senast såg som skurken Manta i "Aquaman", att ta över den blodiga manteln, rapporterar Variety.

Det är inte hugget i sten än att Yahya får rollen, men förhandlingar är inledda och chanserna förmodligen stora; det mycket väl kan vara så att han är en utav Peeles nya guldgossar, då han också medverkar i den kommande skräckisen "Us".

Vi ser också Yahya i den kommande "Watchmen"-tv-serien som landar på HBO.

För regi och manus till "Candyman" står Nia DaCosta ("Little Woods").
| 26 februari 2019 22:30 |