Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 oktober 2023 | 08:45

Svenske regissören gör satirisk thriller med Saoirse Ronan

En satirisk komedi med thriller-inslag: så beskrivs "Bad Apples" från Jonatan Etzler.
Svenske regissören Jonatan Etzler långfilmsdebuterade tidigare i år efter en lång karriär inom kortfilm. Nu ska Netflix-komedin "One More Time" följas upp med en engelskspråkig film.
 
Filmen "Bad Apples" baseras på Rasmus Anderssons roman "De oönskade". Handlingen följer en mellanstadielärare som kämpar med en utåtagerande 10-åring i klassen. Desperat efter att få ordning på bråkstaken låser hon in honom i sitt eget hem. Ett dåligt beslut på alla vis, kan man tycka - men skolmiljön blev plötsligt betydligt bättre...
 
Filmen beskrivs som en satirisk komedi med thriller-element och ska spelas in i Storbritannien till våren, skriver Deadline. Huvudrollen som läraren Maria spelas av ingen mindre än Saoirse Ronan, känd från "Unga kvinnor", "Hanna" och "Ammonite".
 
- Vi har med spänning följt utvecklingen av detta briljanta manus från en av de mest intressanta filmskaparna i Skandinavien. Det här är en mumsig roll för Saoirse Ronan som kommer bidra med drama, komedi och brutal spänning, säger Gabrielle Stewart från Hanway Films som snart ska sälja filmen ut i världen.
| 31 oktober 2023 08:45 |