Film

Skribent

MovieZine

22 mars 2023 | 10:50

Sci-fi-veteran skriver "Gears of War"-filmen åt Netflix

Jon Spaihts har tidigare skrivit manus till filmer som "Dune" och "Doctor Strange".
Succéspelet "Gears of War" - 40 miljoner sålda exemplar - har haft en snårig väg till att bli film. Nu hoppas vi att projektet får rullning med manusförfattaren Jon Spaihts ombord.
 
- "Gears of War" är ett av tidernas bästa actionspel, med levande karaktärer, en vackert designad värld, och ett stridssystem som visar hur dödligt krig är och hur viktigt teamet är. Det längtar efter att bli film, och jag ser fram emot att få chansen att hjälpa det hända, säger han i ett pressmeddelande.
 
Spaihts har sedan 2011 skrivit manus till en lång rad stora sci-fi-filmer så som Marvels "Doctor Strange", rymdrullen "Passengers", Ridley Scotts "Prometheus" och Denis Villeneuves "Dune".
 

Kan bli början på en Netflix-franchise

 
Bakom filmadaptionen av "Gears of War" står Netflix, som kommer följa upp långfilmen med en animerad tv-serie för vuxna. Sen finns utrymme för "fler historier", så streamingjätten hoppas starta igång en helt ny franchise. Vem som regisserar filmen är dock inte känt än.

"Gears of War" utspelar sig på planeten Sera där mänskligheten kämpar mot underjordiska utomjordingar som hotar vår överlevnad. I fokus ser vi de otroligt muskulösa snubbarna Marcus Fenix, Dominic "Dom" Santiago", Augustus Cole och Damon Baird - som använder sig av tunga vapen för att göra sig av med Locust-hotet.
| 22 mars 2023 10:50 |