Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 juni 2018 | 23:00

Jon Favreaus Star Wars-serie börjar spelas in redan i höst

Tv-serien kommer att utspela sig sju år efter händelserna i "Jedins återkomst" - men utöver det vet vi fortfarande ingenting kring handlingen.
Vi vet fortfarande väldigt lite om vad Jon Favreau har för planer med sin kommande Star Wars-serie. Vi vet att det blir den första officiella live action-serien inom Star Wars-universumet och att den kommer att utspela sig sju år efter händelserna i "Jedins återkomst" - samt att det är en av de serier som kommer att lansera Disneys egna streamingtjänst.
 
Nu rapporterar däremot OmegaUnderground att inspelningarna av den nya serien förväntas dra igång redan till hösten, eller början av vintern, i år. Vilket med tanke på att Disneys streamingtjänst förväntas släppas under hösten nästa år, ändå känns ganska rimligt - och det öppnar tidsmässigt även dörren för en hel del efterarbete med seriens specialeffekter. Om inspelningarna enbart ligger några månader bort i tid, kommer vi förhoppningsvis att få se en rad skådespelare knytas till serien inom kort.
 
Frågan är däremot fortfarande vad Favreau har för planer kring själva handlingen, och om serien möjligtvis kommer att kretsa kring någon karaktär vi redan känner till från de tidigare filmerna. Favreau förväntas i nuläget enbart producera och skriva manuset, medan andra regissörer får ansvaret att regissera de tio avsnitten ur seriens första säsong.
 
Har du några teorier eller önskemål kring vad den kommande Star Wars-serien kan handla om? Kommentera gärna nedan! 
| 14 juni 2018 23:00 |