Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

21 mars 2016 | 08:00

Jokern och The Riddler var nära att medverka i "Batman v Superman: Dawn of Justice"

Zack Snyder hade planer för de ikoniska skurkarna.
Om bara två dagar får vi se vad Herr Snyder kokat ihop åt oss i "Batman v Superman: Dawn of Justice", och vi kommer också äntligen få svaret på hur väl Jesse Eisenberg passar som Lex Luthor, och om Doomsday kommer att utgöra ett spännande hot för våra hjältar att hantera. Men under en pressträff inför filmens premiär avslöjade Zack Snyder att saker hade kunnat se väldigt annorlunda ut. På frågan om han någonsin funderade på att stoppa in Jokern i filmen svarade han:

- Både Jokern och The Riddler var nära på att komma med i filmen. Vi talade om möjligheterna att ha med dem. Manusförfattaren Chris Terrio och jag pratade mycket om det och kom fram till att vi kände att deras mytologi känns av i filmen och att det är häftigt, men jag ville inte fokusera på för mycket annat och kände att jag behövde spendera tiden på Batman och Superman för att verkligen förstå deras konflikt.

Om Jokern hade fått plats i "Batman v Superman: Dawn of Justice" hade vi kanske aldrig fått se Jared Leto i rollen, då castingansvaret i sådana fall fallit på Snyder och inte David Ayer. Dessutom hade vi fått se The Riddler på vita duken för första gången sedan Jim Carrey sportade den gröna kostymen i "Batman Forever" från 1995.


Vilken skurk hade du helst sett i "Batman v Superman: Dawn of Justice"?
| 21 mars 2016 08:00 |