Film

Skribent

Användare borttagen

28 mars 2019 | 17:30

"Joker" beskrivs som en karaktärsstudie om en mentalt sjuk man

Skådisen Marc Maron beskriver filmens "intressanta approach", som dessutom serveras som en originhandling om den kriminella clown-prinsen.
Nyligen har vi fått ett smakprov på nästa DC-film från klipprummet där "Joker" klipps. Nu ser det ut som vi får lite mer detaljer kring den fristående filmen. Brittiska NME fick chansen att prata med komikern samt skådespelaren Marc Maron, där han berättar lite mer om inspelningen av filmen:
 
- Jag blev klar med den för ett tag sedan. Vi filmade precis klart den tredje säsongen av "Glow", gjorde en vecka i New York samt filmade en scen med Robert De Niro och Joaquin Phoenix. Jag kunde inte tro att det hände, men när jag väl var där så tänkte man: "nu kör vi, låt oss göra jobbet".
 
Vidare förklarade han att denna adaption kommer vara mer cerebral än andra serietidningsfilmer:
 
- Jag tycker det är en väldigt fascinerande tolkning av världen. Jag har varit rätt så fördomsfull när det kommer till serietidningsfilmer och fick lite motgång från pressen av att vara en hycklare. Vad jag än tycker, ifall du får ett samtal med frågan: "Vill du vara med i scen tillsammans med Robert De Niro och Joaquin Phoenix?" så faller dina principer på vägkanten. 
 
- Om det är relativt till vad jag tycker om Marvel-filmer, då är det klart att jag vill göra det. Men detta är inte den typ av film, underligt nog. Approachen som Todd Phillips har tagit är mer av en origin-handling och ett karaktärsstudie kring en mentalt sjuk person som blir till The Joker. Det är mer av en intim och mörk film med en specifik skala. Det kommer bli väldigt intressant att se hur den kommer bli. 
 
När det kom till hans upplevelse med Joaquin Phoenix, så ville han inte vara i vägen för hans process:
 
- Vi pratade inte så mycket för han var så nedsänkt i The Joker. Då tänkte jag att inte störa honom, vilket var lugnt då man måste respektera personers olika processer. 
 
"Joker" släpps på bio 4 oktober i år. 
| 28 mars 2019 17:30 |