Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

24 mars 2024 | 11:00

Rocka loss till minst 15 coverlåtar när "Joker 2" blir välfylld musikal

Vilken musik hoppas du få höra i "Joker: Folie à deux"?
Joaquin Pheonix har sjungit på film förut, och Lady Gaga är sedan många år en hyllad popstjärna. Så att låta dem vädra stämbanden tillsammans är väl ungefär den mest naturliga saken i världen.
 
I snart två års tid har det ryktats att Todd Phillips "Joker: Folie à deux", uppföljaren till 2019 års DC-hit "Joker", ska bli musikal Vi har fortfarande ingen definitiv och officiell bekräftelse men vid det här laget har tillräckligt mycket informationen sipprat ut för att det ska kännas säkert.
 
Nu är det Variety som hört från sina källor på insidan att det kommer bli en så kallad jukebox-musikal. Där en vanlig musikal bygger på nyskriven musik förs historien i en jukeboxmusikal fram av redan existerat material. Det kan vara låtar av en specifik artiskt (som "Mamma Mia"), en viss genre ("Rock of Ages") eller en salig blandning ("Moulin Rouge").   
 
Exakt vilket upplägg vi kommer se (och höra) i "Joker: Folie à deux" är ungefär lika okänt som filmens handling, men enligt Variety verkar det handla om "åtminstone 15 nytolkningar av väldigt välkända sånger".
 
Det är inte omöjligt att även en eller två nyskrivna låter kommer fylla ut soundtracket.
 
"Joker: Folie à deux" planeras ha premiär den 2 oktober i år.
 

Läs också: Bella Ramsey från “The Last of Us” säger att hen vill spela Jokern

 
| 24 mars 2024 11:00 |