Film

Skribent

Alexander Dunerfors

2 februari 2019 | 11:00

Johnny Flynn spelar David Bowie i ny biopic

Efter "Bohemian Rhapsody" och "Rocketman" är det dags att lära känna mannen bakom Ziggy Stardust.
Den relativt okände musikern och skådespelaren Johnny Flynn kommer snart att iklä sig rollen som David Bowie. Filmen "Stardust" ska berätta om mannen bakom Ziggy Stardust, hans glammiga, androgyna alter ego i början av 70-talet.

Johnny Flynn har bland annat synts i Netflix-serien "Lovesick", som unge Albert Einstein i "Genius" och i indiefilmen "Beast" som gick på svenska biodukar förra året.

I "Stardust" får han spela mot bland andra Jena Malone ("The Hunger Games: Catching Fire") och Marc Maron ("GLOW"). Regissör är Gabriel Range, som tidigare bland annat gjort fejkdokumentären "Death of a President".
 
 
Tyvärr verkar det som att filmskaparna inte har några rättigheter till David Bowies musik, så frågan är hur kul det blir för fansen som hoppades höra några av Bowies alla klassiska sånger? Bowies son, filmskaparen Duncan Jones, skriver på Twitter att "filmen kommer inte ha något av pappas musik (...) om man vill se en biopic utan hans musik och utan familjens godkännande, så är det upp till publiken."

Filmen om rockbandet Queen och frontmannen Freddie Mercury har blivit tidernas mest framgångsrika biopic, och är i skrivande stund flerfaldigt Oscarsnominerad. Vi kan nog vänta oss fler liknande filmer om stora musikaliska ikoner, bland annat står Elton John på tur i "Rocketman", där Taron Egerton spelar huvudrollen.
| 2 februari 2019 11:00 |