Film

Skribent

EvaEpic

23 april 2012 | 16:01

Johnny Depp om inspirationen till karaktären Tonto

Spekulationerna kring Johnny Depps karaktär Tonto i den kommande filmen "The Lone Ranger" har varit många och nu berättar Depp om ursprunget.

När den första bilden från den kommande Gore Verbinski-filmen "The Lone Ranger" kom upp tidigare i år så var det en del diskussioner kring Johnny Depps något exentriska karaktär Tonto.

EW fick kontakt med Depp och fick då veta att fågeln på huvudet var inspirerad av "I Am Crow"-målningen av Kirby Sattler.

- Jag tittade på krigarens ansikte och tänkte "Det är det". Strecken nedför hans ansikte och över ögonen... Detta är en vis karaktär, en torterad och sårad, en arg, vredesfull person men också förstående och unik. Jag såg dessa sidor, nästan som att en dissekera en hjärna, sa Depp till EW.

I originalmålningen så flyger fågeln bakom subjektets huvud, Depp uppskattade bilden men gjorde en del ändringar.

- Jag tänkte: Tonto har en fågel på huvudet. Det är han en guide på något sätt. Den är död för andra, men inte för honom. Den är väldigt levande, fortsätter han. Anledningen till att jag ville spela Tonto var för att jag ville leka runt med stereotypen kring den amerikanska indianen, i synnerhet Tonto som sidekick, The Lone Rangers assistent.

Förutom Johnny Depp kan vi även se Armie Hammer, Tom Wilkinson, William Fichtner, Barry Pepper, James Badge Dale, Ruth Wilson och Helena Bonham Carter i rollerna. Filmen ges ut av Walt Disney Pictures och ska ha premiär 31 maj 2013.

| 23 april 2012 16:01 |