Film

Skribent

Josefine Krischausky

2 maj 2022 | 20:30

John Woos engelskspråkiga remake av "The Killer" blir av

Streamingtjänsten Peacock hjälper regissören att väcka nytt liv i sin actionklassiker från 1989, ett projekt som har varit på tal i över ett decennium.
John Woo har ett nytt filmprojekt på gång, och denna gång rör det sig en klassiker som till slut ska få nytt liv. Efter många om och men står det klart att Hong Kong-regissören gör en remake av "The Killer", sin egna actionfilm från 1989, denna gång på engelska. 
 
Nyinspelningen görs som en originalproduktion för den amerikanska streamingtjänsten Peacock, skriver IndieWire. Filmen kommer därmed att gå direkt till streaming vid sin premiär, vilket förväntas ske någon gång under nästa år. 
 
Ursprungsversionen av "The Killer" följer en erfaren lönnmördare, som under vad som skulle vara hans sista jobb, lyckas göra en vacker sångerska på en nattklubb blind. För att ställa saker tillrätta måste han ta sig an ett nytt uppdrag, som visar sig vara mer komplicerat, och inte minst farligare, än väntat.
 
En engelskspråkig version av kultfilmen har varit på tal sedan länge, något MovieZine har skrivit om redan för över tio år sedan. 2018 rapporterades det återigen att remaken gick framåt, då hos Universal, samt att Lupita Nyong'o ("Black Panther", "12 years a Slave") skulle spela en kvinnlig version av huvudrollen. Hur rollbesättningen faktiskt kommer att se ut, i den nyinspelning som nu blir av, är ännu inte bekräftat. 
 
Woo var senast långfilmsaktuell för fem år sedan, då med actionthrillern "Manhunt". För närvarande arbetar regissören på actionfilmen "Silent Night", där Joel Kinnaman gör huvudrollen som en man som söker hämnd efter sin sons död.
| 2 maj 2022 20:30 |