Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 februari 2023 | 07:17

"John Wick: Chapter 4" är närmare tre timmar lång

Utmanar "Avatar: The Way of Water" och "The Batman" när det kommer till blockbusters som är på tok för långa.
Jag fattar visserligen om filmer som "Avatar 2", "The Batman" och "No Time to Die" behöver sin generösa speltid. Det är världsbyggande, det är ikoniska karaktärer och skurkar som ska få plats, och allt det där.
 
Men "John Wick", filmserien om en man som ska peppra ner 118 andra på diverse kreativa sätt? Högst tveksamt om de här filmerna och deras avancerade manus nånsin kräver mer än 90 minuter av sin publik. Och ändå står vi här:
 
"John Wick: Chapter 4" kommer bli filmseriens längsta hittills. Collider rapporterar om en speltid på hela 2 timmar 49 minuter. Så börja ladda för ännu en helkväll i biostolen.
 
De tidigare filmerna har gradvis ökat sin speltid: från 101 minuter till 122 och senast 130 minuter. Fyran blir alltså 169 minuter lång inklusive eftertexter.
 
"I could do this all day."
 
Den kommande, fjärde filmen om lönnmördaren John Wick kommer att ställa Keanu Reeves antihjälte mot "hans dödligaste fiender hittills". Det inkluderar vår svenske Bill Skarsgård som spelar mystiske The Marquis, en man som utmanar Wick på en duell på liv och död.
 
- Markisen är en ung man av okänd härkomst som snabbt har klättrat i rank inom The High Table genom att göra gud vet vad. Jag såg honom alltid som en rännstensunge som nu trivs i sina flådiga kostymer. Hans funktion är en slags sheriff som vill att världen ska bli kvitt John Wick en gång för alla, har Bill tidigare sagt.
 
Håll utkik efter en rykande färsk trailer som släpps på torsdag!
 
 
Tyck till: är biofilmerna på tok för långa nuförtiden? Eller ser du fram emot extra mycket "John Wick"-action?
| 14 februari 2023 07:17 |