Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 januari 2023 | 23:30

Nya detaljer kring Bill Skarsgårds skurk i ”John Wick 4”

”Han är sheriffen som vill bli kvitt John Wick en gång för alla”, säger Bill Skarsgård i en ny intervju.
Nya numret av filmtidningen Total Film frontar med John Wick på omslaget, och vid hans sida står den nye skurken - spelad av ingen mindre än Bill Skarsgård.
 
Den svenske ”Clark”-skådisen dyker upp som Wicks nye motståndare, Marquis de Gramont eller ”Markisen” kort och gott. Det är en hemlighetsfull karaktär vars bakgrund förblir lika mystisk som Keanu Reeves dystre hjälte. Men Bill har en viktig roll att spela inom The High Table, organisationen av lönnmördare som är ute efter Wick. Och han beskrivs som en byråkrat ute efter makt:
 
- Markisen är en ung man av okänd härkomst som snabbt har klättrat i rank inom The High Table genom att göra gud vet vad. Jag såg honom alltid som en rännstensunge som nu trivs i sina flådiga kostymer. Hans funktion är en slags sheriff som vill att världen ska bli kvitt John Wick en gång för alla.
 
 
I trailern som har släppts ser vi Skarsgård utmana Reeves på duell. En scen som lär bli filmens stora klimax:
 
- John börjar bli gammal och trött. Markisen erbjuder honom en utväg. Att vara den som äntligen får döda ”Baba Yaga” skulle säkra hans status och maktposition inom The High Table, säger Skarsgård.
 
 
"John Wick: Chapter 4" får svensk biopremiär 22 mars.
| 28 januari 2023 23:30 |