Film

Skribent

MovieZine

1 februari 2017 | 12:00

Därför kommer ”John Wick: Chapter 2” inte visas på svensk bio

Den efterlängtade action-uppföljaren förpassas direkt till dvd.
Ett trist besked idag för alla actionfans som väntar på John Wicks återkomst. ”John Wick: Chapter 2” kommer inte att gå upp på svenska biografer. 

Filmen får amerikansk premiär den 10 februari. I Sverige går den dock direkt till dvd och digital streaming - gissningsvis någon gång i sommar. Beslutet kommer från distributören Nordisk Film, och baseras på att första ”John Wick” enbart sågs av 14 239 biobesökare.

- Publikunderlaget för filmen är helt enkelt för litet för att motivera kostnaden för en biorelease, men vi hoppas att fansen hittar till filmen i Home Entertainment-fönstret istället, säger Pia Norström, Marketing Manager på Nordisk Film, till MovieZine.

Chad Stahelski, som gjorde första filmen ihop med David Leitch, regisserar även tvåan. Här får Keanu Reeves skarpskjutande hämnare sällskap (eller motstånd) av Laurence Fishburne, Bridget Moynahan, Ian McShane, Peter Stormare och Ruby Rose.

Se trailern till "John Wick: Chapter 2":


"John Wick" spelade in 86 miljoner dollar världen över, på en budget av 20 miljoner dollar. Sedan biopremiären hösten 2014 har många fler upptäckt filmen på hemmamarknaden, och gett den något av en kultstatus.
| 1 februari 2017 12:00 |