Film

Skribent

MovieZine

27 juni 2019 | 11:00

John Lundvik bland rösterna i Disneys ”Lejonkungen”

Idag presenteras de svenska rösterna i "Lejonkungen", sommarens stora äventyr.
I rollen som Simba kommer vi få höra John Lundvik som representerade Sverige i Eurovision Song Contest. Som Nala hör vi artisten Molly Hammar.

Som radarparet Timon och Pumbaa hör vi Björn Gustafsson och Linus Eklund Adolphson, Svante Thuresson upprepar sin roll som Rafiki från originalet och den nya versionen av ”En värld full av liv” sjungs av Laila Adele. I övriga roller medverkar bland andra Johan Schinkler, Sharon Dyall, Livia Millhagen och Anos don Demina. Musikalartisten Fred Johanson lånar ut sin röst till Scar.

I originalversionen görs rösterna av Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen, Billy Eichner och James Earl Jones med flera. 

 
 
Disneys klassiska succé "Lejonkungen" kommer nu i en helt ny tappning och tar oss till Afrikas savanner där den framtida kungen föds. Simba dyrkar sin far, Kung Mufasa, och är stolt över sitt kungliga arv. Men alla i kungariket uppskattar inte att en ny lejonunge har fötts. Scar, Mufasas bror – och den tidigare arvingen till tronen – har egna planer. Slaget om Lejonklippan genomsyras av förräderi, tragedi och drama vilket slutligen leder till Simbas flykt. Med hjälp av ett udda par nyfunna vänner måste Simba nu lista ut hur han ska lyckas ta tillbaka det som rättmätigt är hans.

"Lejonkungen" har världspremiär på bio den 17 juli och visas både i engelsk originalversion samt en svensk version.
| 27 juni 2019 11:00 |