Film

Skribent

Thomas Linnaeus

29 maj 2023 | 15:01

John Cleese vägrar klippa bort kontroversiell scen från nya “Life of Brian”

En scen i Monty Pythons “Life of Brian” som anses vara transfobisk kommer få vara kvar i teateruppsättningen av den kända komedin.
Monty Pythons klassiker “Life of Brian” ska bli teater och nu lovar John Cleese att en viss kontroversiell scen kommer att få vara kvar. Deadline skriver att Cleese först sades vilja skrota en scen som kan anses vara transfobisk, men enligt skådespelaren kommer den visst att vara kvar.
 
Scenen i fråga handlar om en man som berättar att han vill vara en kvinna som heter Loretta. Här spelar Eric Idle karaktären och han får mothugg från figuren Cleese spelar, medan Michael Palin försvarar Idles karaktär.
 
 
"Jag vill vara kvinna... Det är min rättighet som man. Jag vill ha barn... Det är varje mans rätt att få barn om han vill ha dem. Förtryck inte mig", sägs av Loretta i den omtalade scenen.
 
Och nu kommer scenen att få vara kvar i teateruppsättningen av “Life of Brian”. Enligt Deadline säger Cleese:
 
- Så här har vi något som aldrig har klagats på under 40 år, som jag har hört om, och nu kan vi plötsligt inte göra det - eftersom det kommer att förolämpa folk. Hur går det ihop?
 
 
Cleese fortsätter på Twitter: "För några dagar sedan talade jag inför en publik utanför London. Jag berättade för dem att jag gör en uppsättning av “Life of Brian” som en pjäs (INTE som en musikal)."
 
 
Trots att John Cleese blivit avrådd av flera veteraner inom teatervärlden, så är han säker på sin sak - scenen ska få vara kvar: "Vi hade haft en uppläsning av det senaste manuset i New York för ett år sedan. Alla skådespelare – flera av dem Tony-vinnare – rekommenderade mig att exkludera Loretta-scenen. Men jag har naturligtvis ingen avsikt att göra det."
 
Tycker du att scenen ska vara kvar eller skrotas?
| 29 maj 2023 15:01 |