Serie

Skribent

Tobias Andersson

2 juni 2023 | 20:30

John Carpenter är tillbaka! Regisserar tv-serie från soffan

Den framstående skräckregissören har återvänt till registolen. Eller snarare soffan i vardagsrummet då han regisserat en serie på distans.
Teknikens under har fått John Carpenter att återgå till det han gör absolut bäst: Nämligen att skapa film. Fast okej, denna gång rör det sig om en tv-serie som får titeln ”Suburban Screams”. De senaste 13 åren har han ägnat sig åt att skriva syntmusik och soundtrack, men nu är han äntligen tillbaka bakom kameran. På ett litet annorlunda vis.
 
Nyligen var Carpenter gäst hos ett stort skräckfilmskonvent i Texas där han under ett panelsamtal avslöjade nyheten, något som Prague Reporter var först med att rapportera.
 
– Jag har precis avslutat jobbet med en tv-serie på distans, kallad ”Suburban Screams” – ”John Carpenter's Suburban Screams”, tillade Carpenter när han mötte publiken under mässan.
 
Så regisuget hittade tillbaka till honom. Inspelad i Tjeckiens huvudstad – regisserad från videosamtal i Carpenters vardagsrum i Hollywood. Kanske var det bekvämligheten som lockade?
 
– Den är filmad i Prag, och jag satt i min soffa och regisserade. Det var fantastiskt.
 
Bild från "The Ward" (2010) som är Carpenters senaste film. Nu är han alltså strax tillbaka i registolen. Förlåt, soffan menade jag.
 
Mer än så här vet vi inte om kommande ”Suburban Screams” då handling och premiär än så länge är helt oklart. Hur som helst låter det som en spännande återkomst för skräckmästaren, vilken grej liksom att regissera bakom datorn från en helt annan världsdel! Själv har jag aldrig hört något liknande. Vi hoppas att den store regissören har koll på läget.
| 2 juni 2023 20:30 |