Film

Skribent

Annons

18 april 2023 | 19:00

John Carpenters debutrulle ”Dark Star” remastras på blu-ray

Skräckmästarens debutfilm är ett charmigt och finurligt rymdäventyr. Nu remastras den i ljuvlig blu-ray-utgåva med massvis av spännande extramaterial.
Artikeln innehåller sponsrade länkar. MovieZine tipsar om produkter och erbjudanden hos våra samarbetspartners.
 
Några år innan John Carpenter snickrade (förlåt, billig ordvits) ihop sitt mästerverk ”Halloween” och intensiva ”Attack mot polisstation 13” debuterade han med ”Dark Star” – en sci-fi-rulle med knasiga inslag. Carpenters atmosfäriska regi och hans öra för stämningshöjande soundtrack präglar hela filmen samtidigt som han visar sig från sin komiska sida.
 
I ”Dark Star” stiftar vi bekantskap med ett gäng udda astronauter som har som rutinarbete att spränga instabila planeter för att öka framkomligheten för fredliga kolonialister. Ombord på rymdskeppet har de sällskap av en stollig utomjording (som liknar en badboll!) och en känslosam bomb som fått fnatt.
 
Ja, du hör! ”Dark Star” är ingen ryslig sci-fi i samma anda som Carpenters ”The Thing”. Istället bjuds det på skrattframkallande (och aningen flummiga) knasigheter i detta rymdäventyr.
 
Den 8 maj släpps ”Dark Star” på blu-ray med massvis av extramaterial som du kan nörda ner dig i, bland annat en dokumentär. Utöver biofilmen så ingår även John Carpenters oklippta version. Så passa på att förhandsboka denna utgåva hos CDON.
 

Köp ”Dark Star” hos CDON för 149 kr

 
 
Värt att nämna är också att filmen skrevs av Dan O'Bannon, som var medförfattare till ”Alien” samt regisserade han ”Return of the Living Dead”. Så är du förtjust i att samla på gamla klassiska filmer eller bara vill kolla in mästaren Carpenters debutfilm så finns den nu att förhandsboka hos CDON för 149 kr.
| 18 april 2023 19:00 |