EXKLUSIVT

Skribent

Poya Salari

2 januari 2019 | 12:00

MovieZine snackar "Holmes & Watson" med John C. Reilly

"Manuset skrevs för mig och Will Ferrell redan för åtta år sen."
Oscarsnominerad samt kritikerrosad för både sitt komiska och dramatiska skådespel. John C. Reilly är enligt undertecknad just nu en av de mest intressanta och attraktiva skådisarna. Att få se honom som Dr. Watson, mot sin komedipartner Will Ferrells Sherlock Holmes, är minst sagt lockande. Vi hade nöjet att snacka med Reilly under inspelningen av kommande "Holmes & Watson".
 
Av att döma från det vi såg av inspelningen verkar Watson skjutglad i den här filmen?
 
- Ja, vi spelade mycket på krigsveteran-aspekten av Watson. Allt vi gör, hur galet det än är och med all komedi, så är det fortfarande grundat i verkligheten av Sherlock Holmes och viktorianska eran, på ett eller annat sätt.  
 
Vilken är din favoritversion av Sherlock Holmes?
 
- När jag var yngre så var jag besatt av Jeremy Bretts Sherlock Holmes-serier på BBC. Jag såg vartenda avsnitt, och älskade hans rollprestation.  Jag var redan ett stort fan av berättelserna om Holmes, och jag kände att tidigare versioner dämpade ned tonen en del. Jag visste ju redan från böckerna att det bland annat förekom experiment med droger och att han var ett besvärat geni, vilket man inte såg så mycket i filmatiseringarna. Men Jeremy Brett gick verkligen in för all galenskap.
 
Large bc33added34368d410cc0f2041c2adb2 holmes5
 
Din och Will Ferrells återförening, var det något ni hade planerat länge?
 
- Ja! Det här manuset skrevs för mig och Will för ungefär åtta år sen. Men så bestämde sig några andra människor för att göra Sherlock-filmer så vi avvaktade ett tag. Jag antar att de tagit ett litet uppehåll nu, så nu får vi chansen med att ha utrymme med publiken och att göra vår film. 
 
Kan du beskriva din och Wills arbetsrelation?
 
- Jag tror att jag och Will har ett band emellan oss som fanns där redan innan vi ens träffats. Så fort vi mötte varandra för första gången så kollade vi på varandra, och liksom ”Oh!”. Det fanns ett band där, typ som en broderlig känsla och det var bara väldigt familjärt, bokstavligen. Han var som en familjemedlem.
 
- Arbetsrelationen bygger på att vi är inblandade i skrivningsprocessen, i alla fall med ”Talladega Nights”, ”Step Brothers” och nu den här filmen. Vi improviserar redan innan vi är på plats för att spela in genom manusskrivandet. Med de två tidigare filmerna var det så, inte lika mycket med den här eftersom Etan (Cohen) skrev manuset för så länge sen. Men vi börjar med att spela in scenerna exakt som de ursprungligen är skrivna, eftersom att de är väldigt roliga så. Efter det så blir man inspirerad och kommer på lite grejer spontant och då testar vi det. 
 
 
"Holmes & Watson" har biopremiär idag.
| 2 januari 2019 12:00 |