Film

Skribent

MovieZine

26 mars 2014 | 12:30

Johan Falk kommer tillbaka i fem nya filmer

"I de nya filmerna blir det tyngre busar än någonsin och Johan Falk drabbas personligen", berättar seriens skapare Anders Nilsson.

Nu är det klart att det blir fem nya filmer i svenska polisactionserien om Johan Falk. Jakob Eklund, Jens Hultén, Mikael Tornving och Meliz Karlge är tillbaka i rollerna som poliser och infiltratörer inom specialenheten Gruppen för särskilda insatser, GSI, som nu står mot sitt tuffaste motstånd någonsin.

De fem nya filmerna, som först släpps på DVD och VOD av Nordisk Film och därefter sänds på TV4, gör att filmserien om Johan Falk nu kommer att komma upp i 20 stycken totalt. Som MovieZine tidigare skrivit blir den tredje säsongen också den sista.

Hotet mot Johan Falk och hans familj dras till sin spets samtidigt som GSI kämpar för att avslöja sambanden mellan de kriminella grupperna som har rotat sig allt djupare in i vårt samhälle. Även Seth Rydell får det hett om öronen då en tidigare Rydellmedlem visar sig vara något helt annat än lojal, berättar seriens skapare Anders Nilsson.

- I de nya filmerna blir det tyngre busar än någonsin och Johan Falk drabbas personligen. Återigen bygger det på verkliga fenomen, om vad som hände och händer i verkligheten, på båda sidor om lagen. Allt dras mot den stora slutstriden för Johan Falk, GSI, deras infiltratörer och de kriminella organisationer de jobbar emot.

Filmerna regisseras av Richard Holm och Peter Lindmark. Jakob Eklund, Jens Hultén, Meliz Karlge, Mikael Tornving och Marie Richardson är tillbaka, samt Alexandra Rapaport i samma roll som hon spelade i "Livvakterna" 2001. Nya i rollistan är Björn Bengtsson ("Bröderna Karlsson") som spelar Jack och Aliette Opheim ("Ettor Nollor") i rollen som Madeleine.

- Vi har en väldigt fin rollista och allt pekar på att det kommer att bli en storslagen avslutning på denna filmepok, säger Anders Nilsson.

Johan Falk-filmerna har inspelningsstart i juni 2014.

Filmerna kommer att släppas på DVD och som VOD under 2015, samt därefter sändas på TV4.

| 26 mars 2014 12:30 |